• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolubara: S bagerima se malo preteralo

Direktor rudarskog basena Nebojša Ćeran rekao da su ekstremni troškovi zakupa privatne mehanizacije u 2008. godini bili “samo delimično opravdani”.

Ćeran je na konferenciji za novinare istakao da su u 2010. godini ti troškovi smanjeni za 80 odsto, odnosno za 40 miliona evra godišnje, a da je anagazovanje privatne mehanizacije na kopovima smanjeno deset puta.

On je istakao da su od 2009. godine, kad je promenjeno rukovodstvo u "Kolubari", propisana pravila za prodaju uglja, obezbeđena sigurna naplata, a broj zaposlenih je manji za 800, što je donelo godišnje uštede od pet miliona evra, dok su uštede po osnovu sponzorstava i donacija dva miliona evra", rekao je Ćeran.



Na pitanje da li uštede u "Kolubari" pokazuju da li je izostala kontrola poslovanja tog preduzeća koji je u sastavu Elektoprivrede Srbije (EPS) Ćeran je odgovorio da će istraga pokazati da li bilo zloupoteba u "Kolubari".

Nadležni državni organi srpovode istragu o poslovanju "Kolubare" zbog sumnje da je bivše rukovodstvo oštetilo to preduzeće.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image