• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković: Prodaja Maksija korak Srbije ka EU

Miroslav Mišković je istakao da potpisivanje ugovora između Delte i kompanije Delez i za Srbiju, ali i za region, znači prvi veliki korak ka Evropskoj uniji. Porez od prodaje biće plaćen u Srbiji.

Predsednik kompanije Delta holding Miroslav Mišković izjavio je danas da prodaja "Delta Maksija" belgijskoj "Delez grupi" predstavlja veliku finansijsku podršku "Delti" za dalji razvoj agrara i sektora nekretnina.

On je, na konferenciji za novinare povodom prodaje "Delta Maksija", poručio klijentima i dobavljačima "Delte" da će u "Delezu" imati dobrog partnera i izrazio uverenje da će, zahvaljujući dolasku ove kompanije u Srbiju, u poslovanje biti uvedeni i evropski standardi od kojih će svi imati koristi.

Mišković je istakao da potpisivanje ugovora između Delte i kompanije Delez i za Srbiju, ali i za region, znači prvi veliki korak ka Evropskoj uniji.

Ocenjujući da je Delta ovim pokazala da čini napore da dovede velike partnere u Srbiju, on je podsetio na njen doprinos dolasku osiguravajuće kuće "Delta đenerali" ali i drugih kompanija kao što su "Najk", "Zara", "Kosta kofi", "Interkontinental"...

Mišković je izjavio da sve to mnogo znači i za nastup naše privrede na evropskom tržištu i stvaranje boljih životnih uslova u Srbiji.

Prodaja trgovinskog lanca Delta Maksi jednoj poznatoj evropskoj kompaniji prvi put je bila najavljena pre mesec dana, na proslavi 20 godina poslovanja Delta holdinga, kada je Mišković izjavio da će strateški biznis tog holdinga ubuduće biti agrar.

Predsednik i generalni direktor Delez grupe Pjer-Olivije Beker rekao je da se liderska pozicija i snaga brenda "Delta grupe" uklapaju u sadašnje ciljeve "Deleza", koji smatra da je ova srpska kompanija odlična baza za širenje u jugoistočnoj Evropi.

Ističući da je politika te kompanije jačanje lokalnih brendova, on je i poručio potrošačima da će dodatno biti povećan asortiman proizvoda, te da će moći da kupe proizvode koje "žele i mogu".



U tom kontekstu, on je naveo da ta kompanija ne namerava da daje drugo ime ovom trgovinskom lancu.

On je rekao da će dolazak Delez grupe značiti rast prihoda i nastavak rasta koji je Delta uspešno sprovodila do sada.

Generalni direktor i direktor koroporativnih komunikacija "Delta Holdinga" Jelena Krstović izjavila je danas da će porez od prodaje "Delta Maksija" biti plaćen u Srbiji, ali je naglasila da će to biti realizovano tek kad bude završena cela transakcija.

Kako je ta kompanija ranije najavila očekuje se da cela transakcija bude završena u trećem kvartalu 2011. godine.

Prema rečima Krstovićeve, suma nije još poznata zato što će tek u narednih nekoliko meseci biti zatvoren finasijski okvir ove transakcije.

Nakon toga, biće poznati svi podaci i postupiće se u skladu sa finansijskim propisima Srbije, ali i drugih tržišta na kojima Delta posluje.

Kako je Tanjugu objašnjeno, nakon konferencije za novinare, propisi Srbije predviđaju da se transakcija zatvori tek kad Komisija za zaštitu konkurencije potvrdi da ne postoji monopolski položaj.

Krstovićeva je rekla da smatra da neće biti nikakvih problema kada je u pitanju pravni spor u vezi sa privatizacijom "C marketa", obaveštavajući javnost da je žalba akcionara neosnovana.

Ona je istakla da je sud zaključio da je "C market" kupljen u skladu sa tržišnim uslovima ne precizirajući koji sud je doneo tu presudu.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image