• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS uvećava ulaganja u Vojvodini

NIS će u 2011. godini više investirati nego u prethodne dve godine, kaže generalni direktor te kompanije Kiril Kravčenko.

Kravčenko je prilikom potpisivanja ugovora o saradnji NIS-a i Vlade Vojvodine rekao da će ta naftna kompanija na osnovu povećanog obima poslovanja uplatiti i više poreza u 2011. koji će većim delom ostati Vojvodini.

"Svi naši zajednički projekti su u toku, a posebno bih istakao značaj projekta rekonstrukcije Rafinerije nafte Pančevo, gde sa Vladom Vojvodine imamo izuzetnu saradnju, jer sve naše zahteve rešavaju u predviđenim rokovima", rekao je Kravčenko.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić istakao je da, pored projekata koji se odnose na funkcionisanje NIS-a i razvoj energetike u Vojvodini, Vlada Vojvodina i NIS sarađuju i u projektima u vezi sa socijalnom odgovornošću.

"Dogovorili smo se da i u ovoj godini nastavimo projekat iz te oblasti, koji pokazuje da rukovodstvo NIS-a sprovodi socijalno-odgovornu politiku i investira u gradove i sredine u kojima posluje NIS", rekao je Pajtić.

Dodao je da će ove godine više od 82 miliona dinara biti uloženo u Kanjiži, Kikindi, Novom Bečeju, Zrenjaninu, Pančevu, Srbobranu i Novom Sadu u projekte za koje same lokalne samouprave smatraju da su prioritetni.

"To je pravi primer saradnje između državne administracije i jedne strane kompanije koja posluje na našem području. Voleo bih kada bi i druge kompanije sledile ovaj primer, jer bi opšta situacija bila mnogo bolja", ocenio je Pajtić.

Partnerstvo Vlade Vojvodine i NIS-a traje tri godine, kako bi naftna kompanija povećala učešće u ukupnom razvoju lokalnih zajednica u Vojvodini u kojima posluje.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image