• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gadafija čuva pokret "Naši 1389"

Članovi pokreta "Naši 1389" inicijatori su grupe podrške libijskom lideru Moameru Gadafiju na društvenoj mreži Facebook, potvrdio je Tanjugu član upravnog odbora tog pokreta Igor Marinković.

"Najveća grupa ima oko 40.000 ljudi, ali ima još jedno sedam, osam grupa koje broje po dve tri ili hiljade članova", rekao Marinković i dodao da su pojedine grupe na srpskom, a neke na engleskom jeziku, kao i da administratori grupa nisu samo članovi te organizacije.

"Kada je počeo napad na Libiju mi smo se solidarisali jer su nam 1999.godine, kad je bilo bombardovanje Srbije, pukovnik Gadafi i libijski narod pružili podršku", rekao je Marinković.

Prema njegovim rečima, članovi organizacije "Naši 1389" odmah su stupili u kontakt sa libijskim studentima i radnicima u Srbiji, ali i ambasadom Libije u Beogradu.

On je istakao da podrška te organizacije neće biti samo na Facebook-u, već da će biti organizovani protesti podrške i deljenje štampanog materijala.

Libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama.

Istovremeno, libijska opozicija tvrdi da internet korisnici iz Srbije već danima ugrožavaju njihovu borbu aktivnim pružanjem podrške njemu i njegovom režimu i vođenjem sajber rata protiv snaga koje se bore protiv Gadafija.

"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Facebooku,Twitteru, MySpaceu, YouTubu i drugim društvenim mrežama i mi, posle konsultacija sa administratorima tih mreža, procenjujemo da je više od 50.000 Internet korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopštenju te organizacije dostavljenom Tanjugu.

Pored toga, veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na Internetu protiv antigadafijevih grupa i veb sajtova i oni hakuju, spemuju ili obaraju veb sajtove povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, istaknuto je u saopštenju.

Libijski omladinski pokret primećuje da za tako malu zemlju poput Srbije, sa relativno skromnim brojem Internet korisnika, organizovanje više od 50.000 aktivnih Gadafijevih pristalica koji zajedno deluju na Internetu predstavlja grandiozni poduhvat i zahteva veliku količinu rada, predanosti i novca.

"Mi sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto preduzme tim povodom", zaključio je Libijski omladinski pokret.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image