• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Filipis: Fijat ostaje lider u Srbiji

Fijat automobili Srbija (FAS) će nastaviti da bude lider na domaćem tržištu, a Fijat punto će ostati naša zvezda, izjavio je generalni direktor FAS Đovani de Filipis.

De Filipis je pred predstojeći 49. Međunarodni salon automobila u Beogradu istakao da FAS, koji ove godine nastupa prvi put na domaćem tržištu, radi na tome da poveća nivo kvaliteta usluge i razvije mrežu u Srbiji.

"Sigurno će 'punto' ostati naša zvezda, koje je veoma pouzdano i cenjeno vozilo", rekao je De Filipis i dodao da će Fijat povećati ponudu i automobila koji su nastali iz saradnje sa Krajslerom, ne samo u Srbiji nego i u Evropi.

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić danas je rekao da još nema konkretnog predloga da nekoj ruskoj kompaniji bude ponuđeno suvlasništvo u zajedičkom preduzeću Vlade Srbije i italijanskog Fijata "Fijat automobili Srbija".

"Za sada je to samo ideja, koja još nije konkretizovana", rekao je Ćirić za Betu.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije i bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da je ruskom premijeru Vladimiru Putinu, koji je juče bio u poseti Beogradu, predložio da Rusija preko neke svoje firme bude suvlasnik "Fijat automobila".

Ćirić je kazao da je na sastanku predstavnika Vlade Srbije sa Putinom razgovarano o unapređenju međusobne saradnje i povećaju investicija.

"Razgovaralo se o tome da osim dve velike investicije - Hemofarma i Sintelona, pokušamo da napravimo bitan iskorak i da i druga srpska preduzeća investiraju u Rusiju", objasnio je on.

Sa druge strane, dodao je Ćirić, međudržavne delegacije su razgovarale i o tome da određene ruske investicije, koje sada u Srbiji iznose oko 800 miliona evra, budu povećane, odnosno da ruske kompanije investiraju u Srbiju, pogotovo u proizvodne kapacitete.

Inače, na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila, Fijat predstavlja novitete - revolucionarni "tviner" motor, Alfa Romeo "đulijetu" sa 140 konjskih snaga i džip "grand čiroki".

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image