• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srba Ilić izgubio proces za "Putnik"

Odlukom arbitražnog suda u Parizu, od 1. marta, usvojen je tužbeni zahtev Agencije za privatizaciju za naplatu ugovornih kazni od "Univorld holdings" LTD USA, čiji je jedini vlasnik i osnivač Srba Ilić.

Kako se navodi u današnjem saopštenju APR-a, "Univorld" je obavezan da u roku od 30 dana isplati Agenciji 860.000 dolara, na ime ugovornih kazni, a povodom raskida kupoprodajnog ugovora za preduzeće "Putnik" iz Beograda.

Istom odlukom, u celosti je odbijen tužbeni zahtev "Univorlda" na iznos od 61,8 miliona dolara, što je još jedan dokaz da on nije izvršio svoje ugovorne obaveze, da je Agencija valjano raskinula ugovor o privatizaciji i naplatila bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla, navodi se u saopštenju.

Agencija podseća da je 13. jula, nakon više upozorenja i naknadnih rokova, raskinula kupoprodajni ugovor za "Putnik", zbog toga što kupac nije poštovao obaveze investiranja.

"Odobrenje naplate ugovornih kazni jasan je pokazatelj da je i međunarodna arbitraža prepoznala opravdanost raskida ugovora o privatizaciji "Putnika", navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image