• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Austrija će razmotriti veću ponudu

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije", kao što to traži srpska vlada, objavljeno je danas posle podne u Beču.

"Grupacija Telekom Austrija će sada detaljno razmotriti zahteve srpske vlade", navedeno je saopštenju.

Vlada Srbije odlučila je ranije danas da "Telekomu Austrija" ostavi rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa Vlade Srbije za prodaju "Telekoma Srbija" konstatovala je da je ponuda koju je dostavila kompanija "Telekom Austrija" nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

"Telekom Austrija" podvlači da je njegova ponuda na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", koja je predata 21. marta, "uslovna" i da je, između ostalog, vezana za odobrenje tržišne komisije i ishod pregovora sa Vladom Srbije o određenim "uslovima za povećanje vrednosti".

"Značajan deo preduslova predstavlja ostanak "Vip Mobil" u vlasništvu austrijske grupacije", naglasila je portparol kompanije Elizabet Mates.

"Vip mobil" trenutno u Srbiji drži udeo od 14 do 15 odsto tržišta mobilne telefonije. Telekom Srbija ima udeo od oko 60 odsto.

Nije isključeno da će Vlada Srbije izaći u susret "Telekomu Austrija", a razgovori će svakako biti nastavljeni, najavljuje se u Beču.

"Sve je otvoreno", podvukla je portparol kompanije Mates.
Vlada Srbije zatražila je od Telekoma Austrija da dopuni dokumentaciju koju je dostavila prilikom slanja ponude, kao i da finansijski deo ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom.

Vlada Republike Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija „Telekom Srbija" 1,4 milijarde evra.

Telekom Austrija ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Austrijskoj kompaniji ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera, navedeno je u saopštenju.

Tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine, kada je stigla samo jedna ponude Telekom Austrija.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image