• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 10 ne ide kroz Grdelicu

Oliver Dulić poručio gradskoj upravi Leskovca da o trasi Koridora ne odlučuju lokalne samouprave, već država.

O trasi Koridora 10 ne odlučuju lokalne samouprave, već je to stvar od državnog interesa i postoje stručni postupci za odlučivanje kojom trasom će put prolaziti, izjavio je danas ministar prostornog planiranja, životne sredine i rudarstva Oliver Dulić, povodom žalbi grada Leskovca što Koridor 10 ne prolazi kroz Grdeličku klisuru.

"Meni je žao što postoje oni koji su nezadovoljni, ali je jasno da će oni uvek postojati", rekao je Dulić, koji je danas obišao radove na stadionu niškog fudbalskog kluba Radnički.

Najvažnije je da se završe sve neophodne procedure i da se počne sa izgradnjom puta, poručio je Dulić.

"Državna revizorska komisija je potvrdila izgradnju tunela, koja podrazumeva manje troškove eksproprijacije i brza rešenja kada je u pitanju završetak izgradnje i ja sam bio jedan od onih koji se uverio da je ova trasa povoljnija u odnosu na trasu kroz Grdeličku klisuru", naglasio je Dulić.

On je napomenuo da je imao sastanke sa predstavnicima Leskovca i da ih je podržavao da dokažu ono što su tvrdili, ali njihove tvrdnje o povoljnosti trase pored Leskovca nisu dokazane.

"Svi koji žive u selu Predejane neće biti oštećeni, jer će imati izlaz na auto put, i svi koji brinu o sudbini motela 'Predejane', koji je važan za razvoj sela, ne treba da strahuju", poručio je Dulić.

Dulić se tokom posete Nišu susreo sa građanima iz naselja Pasi Poljana koji su se više puta žalili na visinu kirija u socijalnim stanovima.

On je rekao je da će gradovima i opštinama uputiti preporuku kako pomoći tim ljudima, ali i kako pronaći primerene cene stanovanja u današnjim uslovima.

Ministar je naveo da će nekim građanima biti omogućen reprogram ranijih dugova za stanovanje, ali da se kirija mora plaćati jer se od tih sredstava grade novi socijalni stanovi.

Dulić je podsetio da je FK Radnički nekada bio prozvan "Real sa Nišave", da će renovirani stadion podsećati na stadion Benfike i izrazio nadu da će i niški Radnički, "ako ne kao Real, jednog dana igrati makar kao Benfika".

Dulić je posetio i fabriku aluminijumskih profila "NIŠAL" gde je u pogon za prečišćavanja gasova i tamošnje livnice uloženo više od 200.000 evra.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image