• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Autoput na Koridoru 10 do 2012.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić najavio je danas da će do kraja maja biti raspisani tenderi za izgradnju preostalih deonica autoputa na Koridoru 10 i da će drumski deo biti završen do kraja 2012.

Mrkonjić je na Odboru Skupštine Srbije za saobraćaj i veze rekao da se trenutno radi na 170 kilometara autoputa na Koridoru 10 i da Vlada Srbije nastoji da domaće firme dobiju što više posla na tom projektu.

On je rekao da će do 2020. godine biti završen železnički deo Koridora 10, a da će duž cele trase pruga biti dvokolosečna, elektrificirana i osposobljena za mešoviti saobraćaj.

Vrednost tih radova, prema njegovim rečima, iznosi 4,6 milijari evra.

Mrkonjić, koji je na sednici Odbora predstavio izveštaj o radu ministarstva za infrastrukturu, kazao da je zadovoljan radom svog ministarstva u 2010. godini, iako je bilo dosta poteškoća.

Naveo je da je donet Zakon o vazdušnom saobraćaju kao i da vlada pomaže Jat ervejzu da nađe strateškog partnera jer je, kako je naveo, državi neophodan avioprevoznik.

On je podsetio i da je vlada dala garancije za kredit od 51,5 miliona evra za konsolidaciju Jata.

Mrkonjić je kazao da je, pošto je počela primena Zakona o bezbednosti saobraćaja i formirana Agencija za bezbednost saobraćaja, smanjen broj žrtava i saobraćajnih nezgoda za 20 odsto.

Skupštinski odbor usvojio je izveštaje o radu ministarstva za infrastrukturu i o radu ministarstva za telekomunikacije u 2010. godini koji je predstavila bivša ministarka telekomunikacija Jasna Matić.

Ona je kazala da je usvojen Zakon o elektronskim komunikacijama, izdata druga licenca za fiksnu telefoniju, nakon čega je Telenor ponudio usluge fiksne telefonije i potpisan ugovor za zakup optičke infrastrukture za Akademsku mrežu Srbije.

Matićeva je podsetila da je pokrenut i projekat Digitalna škola na osnovu kojeg će 2.910 osnovnih škola dobiti računarske kabinete.

Skupštinski odbor usvojio je u načelu i Predlog izmena Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju koji će se naći pred poslanicima parlamenta na novoj sednici.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image