• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvozimo 100.000 tona pšenice

Vlada Srbije donela je danas odluku o izvozu kvote brašna od 11.000 tona mesečno i bescarinskom uvozu 100.000 tona pšenice do isteka uredbe o zabrani izvoza pšenice i brašna.

Vlada je donela odluku o izvozu 11.00 tona brašna mesečno u naredna tri meseca da bi se ispoštovale ranije ugovorene obaveze prema kupcima, rekao je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

On je rekao da je Vlada donela i odluku da se produži rok za registraciju poljoprivrednih gazdinstva do kraja aprila, podsetivši da je taj rok istekao danas.

Ministar Petrović je najavio i da će resorno ministarstvo uskoro predstaviti planove za agrarnu politiku do kraja 2011. kako bi se podstakla proizvodnja u poljoprivredi i povećao izvoz.

Vlada Srbije je 16. marta donela odluku o potpunoj restrikciji izvoza pšenice i brašna, uz ocenu da će ta mera stabilizovati snabdevanje na domaćem tržištu i povoljno uticati na cenu hleba.

Kako je tada Petrović izjavio, bilansi su postali zabrinjavajući početkom godine, jer je bio planiran ovogodišnji izvoz oko 500.000 tona pšenice, a početkom marta izvezeno je skoro 650.000 tona, tako da je mera vlade o zabrani izvoza pšenice bila nužna.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image