• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pazite se, sa strujom više nema bahato

Struja u Srbiji poskupela je danas u proseku za 15,1 odsto, na 6,83 dinara (6,6 evrocenti) po kilovat času sa uračunatim porezom. Popust za malu potrošnju.

Kako su naveli u Elektroprivredi Srbije (EPS), za domaćinstva kilovat čas bez uračunatih popusta, košta 6,54 dinara, a za industriju 5,91 dinar.

EPS je za domaćinstva u Srbiji koja mesečno (za 30 dana) troše do 350 kilovat časova i nemaju dugovanja uveo popust od 11,89 odsto na cenu struje.

Prema procenama EPS-a, to pravo kojim se podstiče racionalna potrošnja struje ostvariće polovina, odnosno oko 1,5 milion svih domaćinstava u Srbiji.

Pored toga, EPS će za redovno plaćanje računa za struju nastaviti da omogućava popust od pet odsto.

Socijalno ugroženi građani koji troše mesečno (za 30 dana) do 350 kilovat sati električne energije, uz evidenciju o svom socijalnom statusu, uz navedene imaće i pravo na dodatni popust od 35 odsto.

Kada se uračunaju popusti, poskupljenje struje u Srbiji u proseku iznosiće 13,9 odsto, odnosno 10,3 odsto za domaćinstva.

EPS naglašava da su svi popusti koje na godišnjem nivou odobrava ta kompanija oko 40 miliona evra, a to je vrednost jednomesečne potrošnje trećine Srbije ili vrednost električne energije koju u jednom mesecu za 800.000 kupaca isporuči Elektrodistribucija Kraljevo.

Prethodno poskupljenje struje u Srbiji bilo je 1. marta 2010. godine u proseku za 10 odsto.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image