• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoškić veruje u jednocifrenu inflaciju

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić ponovio je da u drugoj polovini godine očekuje znatno obaranje nivoa inflacije, koja je trenutno nezvanično oko 14 odsto. Sve je u rukama političara, kaže guverner.

Guverner Šoškić izjavio je danas da će u aprilu i maju inflacija dostići najviši nivo zbog povećanja cena hrane i energenata, ali nije mogao da kaže koliko će tačno iznositi.

"U martu, aprilu i maju biće najviši nivo inflacije u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Šoškić televiziji B92 i dodao da u drugom delu godine očekuje "znatno obaranje nivoa inflacije" ako se svi budu pridržavali dogovora.

Upitan da li je inflacija trenutno iznosi 14 odsto, guverner Narodne banke Srbije je rekao da će se to znati sredinom meseca kada budu obavljena istraživanja.

Šoškić je naveo da i dalje veruje da je moguće da inflacija bude "jednocifrena". Cilj Narodne banke je da inflacija ove godine bude od tri do šest odsto.

"Želim da verujem da imamo odgovorne političare svesne odgovornosti posla koji obavljaju. Ako se svako bude držao svog dela dogovora u drugoj polovini godine sledi znatno obaranje nivoa inflacije", rekao je Šoškić.

Upitan za kurs dinara, Šoškić je rekao da ne očekuje "bilo kakvu vrstu nestabilnosti u narednom periodu". Dinar će sutra dostići najjaču vrednost ove godine tako da će zvanični srednji kurs biti
102.4816 dinara za evro.

Šoškić je rekao da je kurs dinara "tržišni" i da svedoči o povećanju poverenja stranih investitora u Srbiju.

Prema njegovim rečima, potrebno je promeniti strukturu investiticija tako da se veća sredstva dobijaju za podsticaj izvozne privrede.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image