• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja ruši predrasude

Ovogodišnja manifestacija za cilj ima i da sruši predrasude o muzejima i galerijama, kao dosadnim i prašnjavim prostorima i da decentralizuje kulturu jer će Noć muzeja biti održana na na više od 60 lokacija u Srbiji.

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, probudiće Srbiju u noći 14. maja i osmi put zaredom oživeti prostore muzeja, galerija i izložbenih prostora.

"U isto vreme u 40 zemalja u Evropi, 60 mesta u Srbiji i 65 lokacija u Beogradu odigraće se posebna noć šetnje po muzejima, koja će publici ponuditi drugačije sadržaje i mnoštvo iznenađenja u saradnji sa više od 160 kulturnih institucija", izjavila je na konferenciji za novinare jedan od osnivača manifestacije Ana Jovanović.

Ona kaže da crna mačka, simbol osme Noći muzeja, razbija predrasude o tome da su muzeji zaboravljena i prašnjava mesta i pokreće večnu i nepresušnu umetničku inspiraciju.

Svi oni koji se ovoj magičnoj noći budu našli u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Knjaževcu, Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Nišu, Novom Pazaru, Pančevu, Požarevcu, Šapcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Vršcu, Zrenjaninu i drugim mestima širom Srbije imaće priliku da uđu u prostore, vide dela i predmete koji se ne viđaju u običnoj ponudi i standardnoj poseti muzejima.

Najveći broj izloženih eksponata tokom Noći muzeja može se i videti samo tom prilikom.

Otkako je pre osam godina pokrenuta, Noć muzeja je iz godine u godinu, ne samio obarala rekorde u poseti, nego i je stalno povećavan i broj gradova u Srbiji u kojima je održavana.

"Sada u skoro svim gradovima Srbije, a i manjim mestima, imamo učesnike jer želimo da pokažemo koliko je neophodna decentralizacija kulture."

Partner Noći muzeja, peti put za redom, je mt:s, a podršku je dalo i Ministrarstvo kulture.

Svi prostori će 14. maja biti otvoreni od 18 časova do 2 časa ujutru, detaljan program u manifestacije u glavnom gradu i cene ulaznica biće poznati 5. maja.

(MONDO)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Leedbaw

Ja prošle godine nisam uspeo da vidim ni 1/3 onoga što sam nameravao... I to sam još planirao posle lokacija u centru da obiđem Senjak i Dedinje, hahah, to je stvarno preambiciozno, nisam uspeo ni po centru da vidim sve a kamoli van centra.

Predrag

Uvek idem na noc muzeja i svaki put se odlicno provedem, jednostavno je to vece mali vremenski period da posetite sve sto zelite. Trebalo bi 2 dana da traje po mom misljenju.

jovana

jedva cekam :))

SERIJE