• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković i Kudrin o ekonomskoj saradnji

Srpski premijer i ruski ministar finansija saglasili su se, tokom susreta u Vašingtonu, da je potrebno ubrzati razgovore o realizaciji kredita za infrastrukturu od 800 miliona dolara

Razgovori će se, kako je konstatovano sinoć na sastanku Mirka Cvetkovića i Alekseja Kudrina u sedištu Svetske banke, voditi na tehničkom nivou, a infrastrukturni projekti, pre svega u železnici, biće finansirani fazno.

Premijer Cvetković je rekao da Srbija pridaje veliki značaj potpisanim energetskim sporazumima sa Rusijom i očekuje da će svi elementi dogovora biti realizovani kako je sporazumima predviđeno.

Podsetivši da srpsko-ruske odnose karakteriše strateško partnerstvo, tradicionalno prijateljski odnosi i veoma dobra ekonomska saradnja, Cvetković je naglasio da je Srbija zainteresovana za povećanje robne razmene, posebno za izvoz poljoprivrednih proizvoda.



Ministar Kudrin je istakao da su za njegovu zemlju odnosi sa Srbijom od posebnog značaja i prioritetni, i da, kada je reč o resoru finansija i ekonomije na čijem je čelu, Srbija može da računa na svaki vid saradnje i pomoći od Rusije.

Predsednik Vlade Srbije, koji u Vašingtonu boravi u okviru prolećnog zasedanja Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, sastao se u protekla dva dana sa funkcionerima tih finansijskih institucija i dogovorio detalje o budućoj saradnji.

Cvetković će razgovore u glavnom gradu SAD nastaviti i u naredna dva dana, a među njegovim sagovornicima će, osim predstavnika tih institucija, biti i američki poslovni ljudi.

Premijer Srbije će u ponedeljak u sedištu Heritidž fondacije održati predavanje na temu: Razvoj Srbije - Ekonomske slobode u jugoistočnoj Evropi razvijaju se u pravom smeru.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image