• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na “tizer” za Jat prvi odgovaraju Turci

Potencijalnim strateškim partnerima upućen je "tizer", oglasni tekst sa informacijama o kompaniji, a tokom maja trebalo bi da u Srbiju dođu predstavnici Turkiš erlajnza.

"Očekujemo da ćemo do leta imati opipljive dokaze interesovanja, pre svega računamo na Turkiš erlajnz koji bi trebalo u toku maja da dođe u Srbiju, da bi videli kakav je njihov stav prema strategiji Vlade Srbije za privatizaciju Jata", izjavio je danas Tanjugu državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković.

On je kazao da država namerava krajem leta da raspiše tender za izbor strateškog partnera i da je plan da se početkom sledeće godine rešava sudbina "onog što bude ostalo od Jata".

Miljković je naveo da će stara kompanija možda nastaviti da funkcioniše kao čarter avioprevoznik.

"Jedan deo imovine će biti prebačen u novu kompanije. Nešto od postojeće imovine će služiti za izmirenje dugova, a moguće je da ostatak kompanije nastavi da funkciniše možda kao čarter prevoznik ili videćemo već kako bude privatizacioni savetnik zajedno sa nama odredio da je najbolje", kazao je Miljković.

Vlada Srbije je na sednici 16. aprila prošle godine usvojila zaključak o osnivanju nove aviokompanije, pošto su Radna grupa za poslovnu konsolidaciju "Jat ervejza" i menadžment te kompanije konstatovali da ona nije u stanju da posluje profitabilno.

Planirano je da se osnuje nova aviokompanija koja treba da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika u strateškom partnerstvu sa nekom uspešnom stranom kompanijom.

Nakon izbora strateškog partnera, prema rečima Miljkovića, uslediće prenos imovine "Jata ervejza" i strateškog partnera u novu srpsku aviokompaniju.

Miljković je rekao da je privatizacioni savetnik Dilojt završio strategiju, akcioni plan i "tizer" kojim jedno preduzeće koje ulazi u proces privatizacije informiše potencijalne kupce o svojim kapacitetima, bilansima, vlasništvu...

"U narednom periodu očekujemo da počnu prvi kontakti sa potencijalnim strateškim partnerima", dodao je državni sekretar.

Miljković je ranije rekao Tanjugu da je strategija Turkiš erlanza da avioprevoznici iz regiona prevoze putnike ka njihovim većim linijama, što bi toj turskoj kompaniji koristilo za povećavanje popunjenosti prekookeanskih letova.

"Turkiš erlajnz je zainteresovan za razvoj svog tržišta i u tom smislu oni paralelno razgovaraju sa svim zemljama bivše Jugoslavije", rekao je on.

Povezivanje Jata i Turkiš erlajnza u prethodnom periodu je vipe puta najavljivano kao "skoro gotovo" pa zatim demantovano.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image