• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šutanovac "Najevropljanin Srbije" u 2010.

Nagrada "Najevropljanin Srbije" u 2010. godini za politiku dodeljena je večeras ministru odbrane Draganu Šutanovcu.

Šutanovac je, primajući nagradu, izjavio da veruje da će put Srbije ka Evropskoj uniji ići mnogo brže u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije u godini u kojoj se očekuje da Srbija dobije kandidaturu za EU, daje veliki dopinos sprovođenu reformi kako bi taj cilj bio što pre i ostvaren.

"Voleo bih da sledeće godine ovu nagradu ponese onaj koji najviše bude doprineo sticanju kandidature za ulazak u EU", poručio je ministar odbrane, koji je i potpredsednik Demokratske stranke.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je dobitnik nagrade za oblast kulture življena i unapredenja životne sredine, pozvao je sve građane Srbije da se uključe u zaštitu životne sredine i tako daju direktan doprinos učlanjenju u EU.

"Duboko verujem da je zaštita životne sredine najbolji način da se pokaže patriotizam prema zemlji. Nema boljeg načina za iskazivanje ljubavi prema svojoj zemlji i građanima", rekao je Dulić.

Zaštitnik građana Saša Janković, nagrađen za projekat afirmacije i unapređenja institucije zašitnika građana, primajući nagradu rekao je da građani Srbije imaju šta da daju Evropskoj uniji, a ne samo da uzmu od nje.

Janković je ipak ukazao na probleme sa kojima se građani danas suočavaju, navodeći da bi on bio nasmejan i bezbrižan ukoliko se tako osećaju i građani Srbije, ali da to danas nije slučaj.

Ambasador Portugalije u Srbiji Luis De Almeida Sampario, nagrađen je za doprinos evropskim integracijama Srbije, učesnicima svečanosti je poručio da je Srbija deo EU, da Srbi pripadaju Evropi i da je sa ciljem da Srbija postane članica EU došao iz Portugalije.

Portugalija je jedna od država, koje najviše podržavaju ulazak Srbije u EU, rekao je ambasador Portugalije, dodajući da evropska konstukcija nikada neće kompletna dok Srbija ne bude deo nje.

Nagradu za preduzetništvo dobio je Marko Carić, koji je rekao da će se truditi da je opravda i da će i dalje nastaviti rad na uključivanju Srbije u evropske i svetske tokove.

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić poručio da je priznanje koje je dobio nagrada za način razmišljanja, ponašanja i opredeljanja da se radi više i bolje, barem ravnopravno kao naši uzori u EU, dodajući da je i udruženja banaka dalo svoj doprinos na putu ka EU.

Ceremonija dodele nagrade održana je u Skupštini grada Beograda, u organizaiji nevladine organizacje Prva evropska kuća i Evropskog pokreta u Srbiji.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image