• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Delez još nije preuzeo Maksi?

Kompanija Delez grupa očekuje da će u trećem kvartalu 2011. biti u mogućnosti da završi kupovinu srpskog trgovinskog lanca Delta Maksi Grupe.

Delez grupa u potpunosti sarađuje sa Komisijom za zaštitu konkurencije i nada se da će proces dobijanja dozvole biti uskoro završen kako bi mogla da započne saradnju sa srpskim dobavljačima, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Komisija za zaštitu konkurencije treba da donese odluku o koncentraciji tržišnog učešća Delez grupe u Srbiji.

U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je organizovan mini sajam nabavke na kome su se domaći proizvođači predstavili Delez grupi kako bi bile razmotrene mogućnosti izvoza srpskih proizvoda na međunarodna tržišta.

Na mini sajmu nabavke uspostavljeni su inicijalni kontakti koji bi mogli da dovedu do saradnje nakon zatvaranja transkacije kupovine Delta Maksi grupe.

Početkom marta ove godine Delez grupa kupila je srpski trgovinski lanac Delta Maksi grupu za 932,5 miliona evra, a u tu sumu su uključena i dugovanja od 300 miliona evra.

Delez grupa je međunarodni lanac maloprodajnih objekata iz Belgije prisutan u šest zemalja na tri kontinenta i ima 2.816 prodavnica.

Ta kompanija je u prošloj godini ostvarila prihod od 20,8 milijardi evra i neto dobit od 574 miliona evra, a zapošljava oko 138.600 ljudi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image