• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Montenegroerlajns bez čartera iz Beograda

Crnogorska aviokompanija nije dobila dozvolu za letove za Palma de Majorku, kažu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

To je zahtev da strana kompanija iz Srbije leti u druge evropske države a Srbija, prema prvoj fazi Sporazuma o otvorenom nebu, nema obavezu da daje dozvole stranim kompanijama da lete u države u kojima nemaju sedište, kaže savetnica za odnose sa medijima u Direktoratu Katarina Andrić-Milosavljević.

Direktorat je tu dozvolu, takozvanu petu slobodu letenja, do sada dala samo mađarskoj niskotarifnoj kompaniji Viz er, jer je ocenjeno da je to značajno za razvoj tržišta, kazala je ona.

Kako je istakla, Direktorat je doneo odluku da se crnogorskoj aviokompaniji ne izda dozvola za čarter letove iz Beograda do Španije uz saglasnost Ministarstva za infrastrukturu Srbije.

Prema rečima Andrić-Milosavljevićeve, mogućnost da se koristi takozvana peta sloboda letenja može da bude definisana i bilateralnim sporazumom o vazdušnom saobraćaju između država, ali Srbija i Crna Gora nemaju takav sporazum.

Savetnica za odnose sa medijima u Direktoratu podsetila je da je Montenegroerlajnsu bilo omogućeno da uvede redovnu liniju sa niškog aerodroma do Švajcarske.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image