• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić protiv poskupljenja putarine

I od skuplje putarine slaba vajda jer ni to neće doneti više novca za održavanje ni bolje puteve a otežaće poslovanje prevoznicima i privredi, smatra ministar za infrastrukturu.

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić izjavio je jutros da je potrebno ponovo ispitati predlog za poskupljenje putarine, ocenivši da ono ne bi bitno poboljšalo stanje puteva u Srbiji.

Mrkonjić je podsetio da je Vlada već dva puta odbila zahtev za poskupljenje putarina i da je i sam uvek protiv bilo kakvog poskupljenja, posebno u vreme krize kada građani teško žive i najavio da će, ukoliko vlada donese odluku da poskupe putarine biti protiv.

On je u izjavi RTS-u naveo da ima više od 8.000 radnika koji rade u transportnim preduzećima, iz kojih su već najavili i štrajkove ukoliko poskupi putarina.

Mrkonjić smatra da eventualno poskupljenje putarina ne bi bitno poboljšalo stanje puteva, navodeći da Srbija malo sredstava izdvaja za puteve, ali da to nije način da se to pitanje tako rešava.

Iz Puteva Srbije, koji održavaju putnu mrežu, međutim, poručuju da je to jedini način da putna mreža u zemlji bude bezbedna.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image