• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radujko - Poslovni čovek godine

Nagrade Privredne komore Beograda "Poslovni čovek godine" i "Poslovna žena godine" za ostvarene rezultate u privređivanju uručene su večeras direktoru "Telekoma Srbije" Branku Radujku i direktorki kompanije "Ringier Axel Springer" Jeleni Drakulić Petrović.

Tradicionalne godišnje nagrade PKB "Beogradski pobednik" se dodeljuju najuspešnijim privrednim društvima, preduzetnicima i pojedincima u 2010. godini, a uručene su na svečanosti u "Sava centru".

Godišnje nagrade za ostvarene rezultate u privređivanju dobilo je sedam preduzeća - Komercijalna banka Beograd, "Koka-kola HBC Srbija", "Tetrapak prodakšn", JP PTT saobraćaja Srbije, Poslovni objekti i "Kopernikus Tećnology Group".

Priznanje "Plaketa" za doprinos i unapređenje poslovanja dobili su JKP "Parking servis", generalni direktor preduzeća "Dunav" iz Grocke Petar Stojanović i urednik i voditelj emisije SAT i predsednik kompanije "SAT medija grup" Mirko Alvirović.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, čestitajući dobitnicima, rekao je da poslodavci, sindikati i državni organi imaju zajedničku obavezu da stvore državu u kojoj će moći uspešno i slobodno da se posluje i u kojoj će vladati socijalna pravda.

"Cela prošla godina bila je turbulentna za srpsku privredu", rekao je Dačić, navodeći da je vreme da se srpska ekonomija preorjentiše na model razvoja zasnovan na prozivodnji i izvozu dobara.

"Naš interes je ponovni početak rasta industrijske proizvodnje i bruto domaćeg proizvoda, zaustavljanje i smanjenje nezaposlenosti, veći priliv stranih investicija i smanjenje fiskanog deficita", kazao je on.

Predsednik PKB Milan Janković je, uz čestitke laureatima, istakao da "niko i ništa ne može da uradi za Beograd osim nas samih".

"Danas smo na dužnosti da promovišemo prve među jednakima i najbolje među nama koji u teškim vremenima nisu zatvarali svoja preduzeća", kazao je Janković.

Dodeli priznanja, koje PKB uručuje 27 godina, prisustvovao je veliki broj domaćih i stranih privrednika, predstavnici republičke i gradske vlade, kao i predstavnici diplomatskog kora u Beogradu.

Do sada je nagradu PKB "Beogradski pobednik" dobilo 151 preduzeće, 14 preduzetnika i 23 pojedinca.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image