• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jumko mora da proda deo kompanije zbog dugova

Jumko mora da proda deo kompanije da bi namirio dug od 400 miliona dinara prema radnicima.

Vranjski Jumko moraće da proda deo kompanije da bi namirio dug prema radnicima, rekao je direktor Zoran Stošić , navodeći da će, prema sudskoj presudi, Jumko svojim radnicima morati da isplati zaostale zarade od 400 miliona dinara na ime 100 pravosnažnih rešenja.

Odluka Osnovnog suda u Vranju kojom se odbija zahtev Jumka za odloženje izvršenja prispelih tužbi bivših i sadašnjih radnika, dovela je ovu tekstilnu kompaniju u skoro bezizlaznu finansijsku situaciji.

"Tužno je", rekao je Stošić, "što se ova sutacija dogodila kada je Jumko, posle niza godina stagnacije, počeo da posluje".

"Kompanija je u bezizlaznoj situaciji", upozorio je on.

"U neverovatno teškim uslovima radimo mnogo. Odlukom suda od aprila nam je blokiran račun, tako da nismo u stanju da isplaćujemo zarade radnicima, što mora imati posledice na poslove koje radimo za Vojsku Srbije, Poštu, Telekom i Kolubaru", napomenuo je direktor Jumka.

Ne želeći da osporava odluku suda, Stošić ukazuje da zbog blokade radnici koji rade ne mogu da prime platu.

"U ovom trenutku kao najizglednije rešenje nameće se pitanje prodaje dela kompanije, kako bi se namirile ove tužbe", kaže Stošić.

Prvi put mišljenje rukovodstva deli i sindikat Jumka, koji insistira da država kao većinski vlasnik pronađe rešenje i omogući da Jumko nesmetano radi.

"Ne želimo da osporavamo prava radnika kojima je Jumko dužan, ali bi trebalo biti realan i odložiti naplatu kako bi Jumko uspeo da te pare zaradi", rekla poverenica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u Jumku Snežana Veličković.

I radnici i poslovodstvo su u pravu, ocenila je Veličković, očekujući da će država naći kompromisno rešenje i da neće dozvoliti da mašine u Jumku ponovo stanu.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image