• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija Nestle kupila Centroproizvod

Švajcarska kompanija Nestle objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju poslovanja Centroproizvoda, jednog od vodećih proizvođača hrane u Srbiji.

Kupovina obuhvata Centroproizvodov asortiman za kulinarstvo (začini i arome, praškasti proizvodi, supe i prelivi), napitke (napici od čokolade i čajevi) i konditorske proizvode (namazi i čokoladne štanglice).

Očekuje se da će u 2011. prodaja dostići iznos od oko 2,5 milijardi dinara, dok uslovi transakcije još nisu poznati.

Transakcija će takođe obuhvatiti Centroproizvodovu fabriku u Surčinu.

„Ova akvizicija je strateški potez koji će ojačati prisustvo kompanije Nestle u regionu. Portfolio Centroproizvoda je veoma sličan našem, a lokalna proizvodnja u surčinskom postrojenju sa svojim mogućnostima za distribuciju predstavlja veliku vrednost za nas", izjavio je predsednik Upravnog odbora Nestle Adriatic Marko Travalja.

Kompanija Nestle deluje u regionu od 2003, trenutno zapošljava oko 500 ljudi i upravlja fabrikom u Staroj Pazovi u Srbiji, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Generalni direktor kompanije Centrproizvod Nemanja Popov izjavio je tim povodom da očekuje da će "Nestle sa svojim iskustvom, znanjem i dugom tradicijom, osigurati da se brend C dalje razvija i postane još veći i značajniji u regionu".

"Centroproizvod smo doveli u sam vrh prehrambene industrije i posle dugog razmatranja razvojne strategije doneli smo odluku da je ovaj korak najbolje rešenje za kompaniju Centroproizvod, kao i za celokupni razvoj prehrambenog sektora u Srbiji", rekao je Popov u saopštenju medijima.

Kompanija „Centroproizvod" postala je prepoznatljiva kao jedno od najuspešnijih domaćih preduzeća koje stalno ulaže u poboljšanje kvaliteta, tehničku i tehnološku opremljenost, nove proizvode i edukaciju zaposlenih.

U kompaniju je u poslednjih nekoliko godina uloženo preko 30 miliona eura.

Kompanija Nestle predstavlja vodeću svetsku prehrambenu industriju i jednu od najbrže rastućih kompanija u regionu. Prisutna je u 130 zemalja, poseduje 500 fabrika širom sveta i zapošljava 280.000 ljudi.

"Nestle" je najveća svetska prehrambena kompanija, sa sedištem u Veveju u Švajcarskoj i poznata je po izuzetnom kvalitetu svojih proizvoda, brizi o svojim zaposlenima i zdravlju svojih potrošača.

Kompanija posluje u 86 zemalja širom sveta i zapošljava blizu 283.000 radnika.

"Nestle" je u 2010. ostvario prihod od 109,72 milijarde švajcarskih franaka (130 milijardi dolara) i profit od 34,23 milijarde franaka (40,4 milijarde dolara).

Ukupna imovina tog štajcarskog džina je prošle godine vredela 111,64 milijarde franaka (132 milijarde dolara).

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image