• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od avgusta obavezno skuplje "halo"

Odluka kojom se povećava cena pretplate i fiksnog telefonskog saobraćaja je obavezujuća i primeniće se od 1. avgusta, kažu u Ratelu.

Cena minuta fiksnog telefonskog saobraćaja povećana je 50 odsto u odnosu na cenu koja je određena 2008. godine, a koju je kompanija Telekom Srbija tada povećala samo 37 odsto od onoga što je predviđeno, kazao je direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković Tanjugu.

On je objasnio da cene usluga, koje pruža operator sa značajnim tržišnim učešćem, u ovom slučaju Telekom, moraju biti zasnovane na troškovnom principu, što je u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama.

Ovim rebalansom tarifa, koji je urađen na osnovu Telekomovog izveštaja o poslovanju za 2010. godinu, onemogućena je i diskriminacija s obzirom na vrstu mreže, odnosno različite cene prilikom pozivanja fiksne mreže bilo iz druge fiksne ili neke od mobilnih mreža, kazao je Janković.

Ratel je juče objavio odluku da se cena pretplate za fiksni telefon za rezidencijalne i biznis korisnike, poveća sa 388 na 430 dinara, bez poreza na dodatnu vrednost.

Odlukom je, takođe precizirano da će trajanje impulsa u lokalnom saobraćaju biti skraćeno sa 60 na 26 sekundi, u periodu jakog saobraćaja, od 7.00 do 21.00 sat, odnosno sa 120 na 56 sekundi u periodu slabog saobraćaja, od 21.00 do 7.00 sati.

U međumesnom saobraćaju, trajanje impulsa će biti povećano sa 12 na 17 sekundi tokom jakog saobraćaja, i sa 24 na 34 sekunde u periodu slabog saobraćaja.

Cena minuta telefonskog razgovora u lokalu, u vreme jakog saobraćaja, od 7.00 do 21.00 sat iznosiće 0,92 dinara, dok će cena u međumesnom saobraćaju iznositi 1,41 dinar.

U periodu slabog saobraćaja, od 21.00 do 7.00 satu ujutro, minut lokalnog poziva iznosiće 0,46 dinara, a u međumesnom saobraćaju 0,705 dinara.

Odlukom Ratela, Telekom se takođe, obavezuje da cene telefonskih razgovora za biznis korisnike izjednači sa cenama koje važe za rezidencijalne pretplatnike, kojima takođe treba da se obezbedi i 300 besplatnih impulsa.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image