• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škundrić ponovo predsednik Skupštine NIS-a

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije (NIS) izabrala je danas Petra Škundrića za svog predsednika, saopštila je ta kompanija.

"Kao predsednik Skupštine akcionara NIS-a zadovoljan sam pozitivnim rezultatima koje je kompanija ostvarila u 2010. godini. Dinamika poslovanja kompanije u 2011. godini dozvoljava da se nadamo da će ovogodišnji rezultati premašiti pokazatelje iz prošle godine", izjavio je Škundrić.

Škundrić je bio na čelu Ministarstva za rudarstvo i energetiku u vreme kada su ruski partneri, a većinski vlasnici NIS-a, otkrili da je umesto očekivanog plusa od dve milijarde dinara kompanija zapravo u manjku tri millijarde. Za napravljeni manjak i nameštanje finanijskih izveštaja niko od (državnog) rukovodstva NIS-a pre prodaje nije odgovarao.

Škundrić je dužnost predsednika akcionara vršio i u vreem kada je bio resorni ministar zbog čega je postupak pokrenuo i Odbor za rešavanje o sukoba interesa Skupštine Srbije.

U sastav Upravnog odbora NIS-a su, prema rezultatima glasanja akcionara, ušli Nikola Martinović, Slobodan Milosavljević, Danica Drašković, Igor Antonov, Vladislav Barišnjikov, Kiril Kravčenko, Aleksandar Krilov, Vadim Jakovljev, Stanislav Šekšnja i Anatolij Černer.

Na trećoj godišnjoj sednici Skupštine akcionara NIS-a, za članove Nadzornog odbora kompanije izabrani su Božo Stanišić, Milivoje Cvetanović i Maksim Šahov.

Na sednici su usvojeni finansijski i konsolidovani finansijski izveštaji NIS-a za 2010. godinu, a za nezavisnog revizora finansijskih i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2011. godinu izabrana je kompanija Prajsvoterhauskupers.

Skupština akcionara NIS-a utvrdila je i izveštaj nezavisnog revizora Prajsvoterhauskupers o sprovedenoj nezavisnoj reviziji finansijskih izveštaja kompanije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image