• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beko bi da proda Luku, ali po svojoj ceni

Privrednik Milan Beko je danas saopštio da će Gradu Beogradu prodati svoje akcije u Luci Beograd, ali po ceni po kojoj je kupio uvećanoj za kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je sinoć za TV B92 da je Grad spreman da od vlasnika kupi Luku Beograd po ceni po kojoj je privatizovana, što je oko 40 miliona evra.

Beko je u današnjem saopštenju naveo da se danas obratio međunarodnoj revizorskoj firmi KPMG radi utvrđivanja cene.

"Grad će dobiti preduzeće sa 200 hektara zemljišta i razrađenom razvojnom strategijom na bazi Libeskindovog projekta (arhitekta Danijel Libeskind) "Grad na vodi". Ne postoji pojedinac koji može da odoli napadu države i u tome nisam izuzetak. Utoliko želim da se tehnika kupovine akcija obavi u što kraćem roku", rekao je Beko.

Đilas je sinoć rekao da će poslati i zvaničnu ponudu vlasniku Luke Milanu Beku koji je, tvrdeći da su mu ugrožena vlasnička prava, javno ponudio državi da kupi od njega to preduzeće.

Luka Beograd se spori s Gradom Beogradu oko prava na korišćenje zemljišta. Nedavno je Viši privremenom merom zabranio Luci da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.

Beko je preko investicionog fonda iz Luksemburga Vorldfin 2005. godine kupio 93 odsto akcija Luke za oko 40 miliona evra i potvrdio je da nije jedini vlasnik tog preduzeća.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image