• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država kupila zgradu bivšeg "Mobtela"

Zgrada "Aeroinženjeringa" na Novom Beogradu, bivša zgrada "Mobtela", veličine 9.500 kvadratnih metara, prodata je Ministarstvu pravde za 800 miliona dinara.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen potvrdio je Tanjugu da je Ministarstvo pravde kupilo zgradu 14. juna i naveo da će u njoj biti smešten Parnični sud.

On je objasnio da će osam miliona evra koliko je plaćeno ići na namirenje poverilaca "Aeronžinjeringa" iz stečajnog postupka.

Zgrada se nalazi u ulici Bulevara Nikole Tesle 42, a prodata je metodom neposredne pogodbe.

Ponuđena cena je bila manja od 50 odsto procenjene vrednosti imovine, pa je prodaju, prema važećim propisima, trebalo da odobri Odbor poverilaca "Aeroinženjeringa", što je na kraju i učinio 17. juna ove godine.

"Ministarstvo pravde planira da tu bude smešten Parnični sud u kome će se odvijati svi parnični postupci a cela transakcija je obavljena u sklopu rešavanja pitanja smeštaja sudija, odnosno sudova u Beogradu", rekao je Homen.

On je ocenio da je Ministarstvo obavilo dobar posao jer je kupilo zgradu sa solidno očuvanim poslovnim prostorom od 180 kancelarija, po ceni od 80 evra po kvadratu, što je znatno manje od realne cene na toj lokaciji.

"Pomenuta zgrada ima 180 kancelarija, koje su u dobrom stanju", rekao je Homen i napomenuo da će biti potrebna mala ulaganja u njihovu adaptaciju za potrebe suda.

Prema njegovim rečima planira se da sud počne da radi od 1. januara sledeće godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image