• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska odbrambena industrija u ekspanziji

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je srpska odbrambena industrija predstavlja jedan od najvitalnijih delova privrede.

Šutanovac je, otvarajući međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2011, rekao da su protekle godine označile uspešni oporavak odbrambene industrije Srbije, koja se kvalitetom i asortimanom proizvoda i usluga vraća na veoma izbirljivo i zahtevno svetsko tržište.

On je kazao da ta industrija omogućava da Srbija, pored povećanog ukupnog izvoznog salda, istovremeno da svoj doprinos odbrambenim aktivnostima svih progresivniih snaga u svetu.

Šutanovac je kazao da je ovaj, peti po redu, najveći sajam do sada, da je okupio oko 100 učesnika iz zemlje i inostranstva, kao i četiri puta više stranih delegacija, nego što je to bili prošle godine.
Na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme Partner 2011 srpska odbrambena industrija predstaviće niz novih proizvoda među kojima i bespiltnu letilicu "pegaz" i puškomitraljez sa NATO kalibrom 5,56 milimetara.



Kragujevačka fabrika Zastava kamioni predstaviće novo terensko vozilo, iz domena raketnog naoružanja biće predstavljen modularni raketni lansirni sistem "MRLS" kao i usavršavanja rađena na haubicama "sora", "soko" i "nora".

Sajam Partner 2011 trajaće do 1. jula na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane i u suorganizaciji integratora srpske odbrambene industrije Jugoimport SDPR-a i Beogradskog sajma.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image