• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasprom isplaćuje rekordne dividende,i bonuse

Rekordne dividende za 2010. godinu su u visini od 3,85 rubalja po akciji, odlučili akcionari najveće ruske kompanije na današnjoj skupštini u Moskvi.

Na skupštini akcionara "Gasproma" prihvaćena je i visina bonusa za članove borda direktora u periodu od juna 2010. do juna 2011. godine.

Posle trogodišnjeg moratorijuma, uvedenog zbog krize, kompanija je odlučila da poveća bonuse direktorima za oko 20 procenata. Tako će izvršni direktor kompanije Aleksej Miler, na mestu zamenika predsednika borda direktora koncerna, dobiti 20,6 miliona rubalja (oko 734.800 dolara).

Za isplatu akcionarima holding će izdvojiti 91 milijardu rubalja (3,25 milijarde dolara), rekordnu sumu u istoriji poslovanja kompanije. Od ovog iznosa 45,6 milijardi rubalja (1,62 milijarde dolara) biće isplaćeno državi i kompanijama pod njenom kontrolom, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Dividende za 2010. godinu biće 1,6 puta veće u poređenju sa isplatama za 2009. godinu. Prošle godine holding je isplatio dividende u visini 2,39 rubalja za akciju, što je 6,6 puta premašilo nivo dividendi za 2008. godinu.

Bord direktora Gasproma je krajem prošle godine usvojio politiku dividendi, koja predviđa povećanje maksimalnih isplata sa prethodnih 30 na 35 odsto profita.

Neto zarada Gasproma u 2010. godini obračunata po ruskim računovodstvenim standardima je dostigla 364,58 milijardi rubalja.
Dividende će tako biti na nivou od bezmalo 25 odsto zarade Gasproma. Ranije je holding visinu dividendi održavao na nivou od 17,5 odsto profita, obračunatog po ruskim računovodstvenim standardima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image