• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plata nove direktorke MMF pola miliona dolara

Nova izvršna direktorka MMF Kristina Lagard preuzela je danas položaj na kojem će zarađivati 551.700 dolara godišnje, saopštila je ova institucija.

Lagard je došla tačno u 9.00 sati u sedište Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

MMF je objavio ugovor Kristine Lagard, prema kojem ona ima osnovnu platu od 467.940 dolara godišnje i dodatak za troškove bez pokrića od 83.760 dolara godišnje, što čini ukupno 551.700 dolara.

Prema deviznom kursu, Lagard će mesečno zarađivati oko 31.700 evra.

Njen zemljak Dominik Stros-Kan u maju dao je ostavku na tu funkciju posle optužbi za seksualni napad na hotelsku sobaricu.

U međuvremenu je Stros-Kan prošle sedmice oslobođen iz kućnog pritvora pošto su tužioci izneli ozbiljne sumnje u kredibilitet sobarice, ali je zadržan u SAD jer optužnica protiv njega još nije ukinuta.

Takođe, danas je Njujork post objavio tvrdnju da će tužilaštvo odustati od optužbi na ročištu zakazanom za dve nedelje, a možda i ranije.

Lagard (55), prva žena na čelu MMF, treba da ostane pet godina na dužnosti izvršnog direktora tog vodećeg kreditora u kriznim vremenima.

Tri prethodna direktora, koji su svi bili Evropljani, napustili su tu funkciju pre kraja mandata, navedeno je u saopštenju MMF.

Uslovi njenog imenovanja od nje zahtevaju da se "pridržava najviših standarda etičkog ponašanja, u skladu sa vrednostima poštenja, nepristrasnosti i diskrecije".

"Treba da težite da izbegnete čak i samu pojavu nepriličnog ponašanja", navedeno je u saopštenju o uslovima njenog imenovanja.

Takvi uslovi nisu postojali u ugovoru koji je 2007. potpisao njen prethodnik.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image