• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za pet meseci devet odsto više turista

U Srbiji je u periodu januar-maj ove godine, boravilo ukupno 779.365 turista, što je devet odsto više nego u istom periodu lane i čini 76 odsto ukupnog broja gostiju, objavila je Turistička organizacija Srbije, pozivajući se na Republički zavod za statistiku.

U tom periodu gosti su ostvarili 2,5 miliona noćenja, što je povećanje od 14 odsto i ukazuje na duži boravak u Srbiji.

Od ukupnog broja, domaćih gostiju bilo je 518.616, što je povećenje od pet odsto i čini 67 odsto svih turista, a inostranih 260.749, što je povećanje od 16 odsto.

Domaći turisti imali su 1,94 miliona noćenja, što čini 77 odsto od ukupnog broja, ili za 13 odsto više, nego u istom periodu prošle godine, a inostrani 565.726, što je povećanje od 18 odsto.

Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u planinskim mestima 37 odsto i banjama 36 odsto. Inostrani gosti najviše su boravili u Beogradu 55 odsto i ostalim turističkim mestima17 odsto.

Domaći turisti najviše su boravili na Zlatiboru, gde su ostvarili 174.435 noćenja, što je povećanje od 41 odsto, zatim na Kopaoniku, Vrnjačkoj Banji, Beogradu i Sokobanji.

Od inostranih turista, najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz BiH 63.979, što je za 27 odsto više u poređenju sa periodom 2010. godine, zatim slede turisti iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Nemačke i Rusije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image