• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Sad preko obveznica do 35 miliona evra

Novosađani će, kao prvi grad u Srbiji, svoj razvoj finansirati emitovanjem dugoročnih "opštinskih obveznica" umesto uzimanjem skupljih kredita.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednik Izvršnog odbora grupe Unikredit Klaus Priveršek potpisali su danas ugovor o izdavanju opštinskih obveznica za 35 miliona evra.

Kako je rečeno, emitovanjem opštinskih obveznica obezbeđeni su najpovoljniji uslovi finansiranja po fiksnoj kamatnoj stopi na duži rok od 6,25 odsto, na 12 godina.

Precizirao je da će gradske vlasti na ovaj način završiti izgradnju kanalizacije u prigradskim naseljima, i izgradnju Bulevara Evrope.

Šef Misije Evropske Unije u Beogradu Vensan Dežer čestitao je Novom Sadu i rekao da regioni i opštine u Srbiji treba da postanu konkurentniji i privlačniji za investicije, a time i dobro mesto za život i rad svojih građana.

Direktorka Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Suzan Fric kazala je da je Novi Sad primer alternativnog finansiranja.

Klaus Priveršek rekao je da su obveznice kao vid dugoročnog finansiranja novina u Srbiji i ocenio da će to doneti direktnu korist građanima i Gradu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Svetske banke i Stalne konferencije gradova i opština.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image