• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski hor nova YouTube senzacija

Beogradski hor "Viva Vox" postigao je neverovatnu popularnost širom sveta na YouTube sajtu sa skoro pola miliona pregleda.

Prema podacima YouTube sajta, video snimak na kome beogradski hor uživo i bez instrumentalne pratnje izvodi obradu pesme "Du hast" nemačke grupe Rammstein, za proteklu nedelju u celom svetu bio je stoti po gledanosti u kategoriji muzike, a 149. u svim kategorijama.

"Prvih dana po objavljivanju snimka imali smo par hiljada pregleda, a kada su ga 'otkrili' u inostranstvu, broj pregleda je za nekoliko sati skočio na 15.000, narednog dana na 150.000, a do sutradan na 300.000", izjavila je dirigentkinja hora Jasmina Lovren.

Hor pesmu "Du hast", poznatu po ogromnoj energiji i "tvrdom" zvuku, izvodi imitirajući glasovima zvuke svih instrumenata i efekata iz originalne verzije hita, ne služeći se pritom nikakvim instrumentima, niti vokalnim pomagalima koja oblikuju ili deformišu prirodne boje njihovih glasova.



Video je najpopularniji u SAD, Kanadi, Rusiji, Australiji, Poljskoj i Nemačkoj.

Hor "Viva Vox" postoji šest godina, a pre nekoliko godina usmerio se u potpunosti na obrade pop-rok muzike bez instrumentalne pratnje (a cappella), a u pratnji bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitira zvuk bubnja.

Na repertoaru hora su obrade pesama popularnih izvođača kao što su Vampiri, ABBA, Majkl Džekson, Tina Tarner, Erik Klepton, Queen, Toto... Aranžmane za te obrade uglavnom rade sami.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bubble Trouble

Коначно нешто добро...

Dragan

Novi profil na FB http://www.facebook.com/pages/Viva-Vox-Choir/210874055626002?sk=wall...a, na You Tube http://www.youtube.com/watch?v=f7AblTjKTHk

osap

Fb i YT nalozi Viva Voxa su uhakovani i svi snimci su pobrisani od strane hakera. Du hast je imao 715 000 pregleda i 10 000 like-ova... Vec dva dana se ceka intervencija YouTube-a...

SERIJE