• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupite evro danas, sutra će biti 103,4

Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 1,5 odsto ili 1,55 dinara, uz zvanični srednji kurs od 103,39 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Centralna banka je danas saopštila da je slabljenje dinara u prethodna dva dana posledica povećane neizvesnosti zbog ekonomskih problema u nekoliko zemalja evrozone, što je imalo uticaja na sve valute u regionu, zbog krize poverenja i povećanog opreza investitora za ulaganja u bilo koju nacionalnu valutu, pa i dinar.

U režimu fluktuirajućeg kursa, kakav ima Srbija, takve promene nisu neuobičajene. U takvim uslovima bitno je da devizno tržište nesmetano funkcioniše, što kod nas potvrđuju visoki dnevni prometi u poslednje vreme, navedeno je u saopštenju.

Na mesečnom nivou dinar će sutra biti slabiji za 3,4 odsto, a na godišnjem jači za 0,7 procenata.

Ove godine najveća vrednost srpske valute je zabeležena 23. maja, kada je srednji kurs bio 96,7007 dinara za jedan evro, dok je najniža bila 6. januara kada je evro vredeo 106,4947 dinara.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u sredu popodne je bio 73,1792 dinara za jedan dolar, što je pad vrednosti dinara za 40 para ili 0,5 odsto. 72,7815 dinara za jedan dolar, što je za 92 pare ili 0,7

U odnosu na period od pre mesec dana dinar je prema dolaru oslabio za 5,4 odsto, a u odnosu na pre godinu dana jači je za 12,0 odsto.


(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image