• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada: Rešenje za Nibens sledeće sedmice

Vlada Srbije će konkretna rešenja za poboljšanje situacije u Nibens grupi imati početkom sledeće sedmice, izjavio je danas šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

On je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije kazao da će predlog mera za poboljšanje stanja u toj kompaniji, koji je dostavila Nibens grupa, biti razmotren u narednih nekoliko dana.

"Neposredno pred sednicu vlade Nibens grupa dodatvila je vladi predlog svojih mera za poboljšanje stanja u toj kompaniji koja ima 5.000 radnika. Vlada će te predloge razmatrati i očekujem da će konkretna rešenja imati u ponedeljak ili utorak, kazao je Mihajlović.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Sonja Vukanović kazala je agnciji Beta da ne zna o kakvim predlozima vlada priča i da su oni svoje zahteve saopštili generalnom sekretaru Vlade Srbije Tamari Stojčević pre dva dana.

Ona je rekla da očekuju da od nje čuju kakav je odgovor vlade na njihove zahteve, ali nije želela da precizira kakvi će biti naredni koraci radnika u Nibens grupi, koji su pre dva dana protestovali pred zgradom Vlade Srbije.

Putari zahtevaju da se donesu zakonske odluke koje će radnicima omogućiti da prime zaradu i pored toga što su računi preuduzeća u Nibens grupi blokirani, kao i da se u nekim od preduzećima raskine ugovor o privatizaciji.

Nibens grupu čini 12 preduzeća, među kojima su preduzeća za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i "Bačkaput" koji zapošljavaju 2.500 radnika.

Računi tih preduzeća su zbog duga bankama od oko 110 miliona evra blokirani pre dva meseca, posle hapšenja vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image