• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobit NIS-a sve veća i veća

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko očekuje da će kompanija u ovoj godini ostvariti veću dobit od prošlogodišnjih 16,5 milijardi dinara.

Kravčenko je naveo niz poboljšanja u finansijskim i proizvodnim rezultatima NIS-a u 2010. godini u odnosu na 2009, istakavši da je prošlogodišnja dobit od 16,5 milijardi dinara petostruko viša u poređenju sa rezultatima iz 2009. godine, i da je NIS u prošloj godini realizovao investicije vredne oko 17 milijardi dinara.

Istovremeno kompanija je u prošloj godini uplatila u budžet Srbije 83,8 milijardi dinara, čime je obezbeđeno 13 odsto prihoda u budžetu naše žemlje, što pokazuje da je NIS jedna od najvećih kompanija , budžetskih davaoca u zemlji.

Obim proizvodnje nafte i gasa bio je 33 odsto viši u odnosu na 2009. godinu, a obim prerade devet odsti viši.



Kravčenko je, na predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2010. godinu, najavio da će po završetku modernizacije rafinerije u Pančevu u tom postrojenju započeti sledeća investiciona faza, vredna nekoliko stotina miliona evra neophodna za dodatnu preradu nafte.

On je naglasio da je NIS prva kompanija u Srbiji, koja je objavila izveštaj o održivom razvoju prema najvišim standardima i kvalitetu u korporativnom izveštavanju, koji je propisala međunarodna organizacija "Global riporting inišativ" (Global Reporting Initiative-GRI-G3) i Ačont Ability (AA1000 APS 2008).

Izveštaj pokazuje balans između finansijskih, proizvodnih, socijalnih i ekoloških aktivnosti NIS-a u prošloj godini, objasnio je generalni direktor NIS-a i najavio da će ta komapnija svake godine sve više razvijati socijalno-društvenu odgovornost i povećavati otvorenost prema društvu.

U razvoj, podršku i edukaciju zaposlenih NIS je u prošloj godini uložio 81,2 miliona dinara, u projekte društvene odgovornosti 300 miliona dinara, a u zaštitu životne sredine 1, 6 milijardi dinara, naveo je Kravčenko i dodao da je cilj da NIS, kada je u pitanju izveštaj o održivom razvoju, u naredne dve do tri godine sadašnji rejting C+ unapredi do rejtinga A.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image