• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slobodno frlanje

Edin Avdić je krenuo kolima u Litvaniju...ali je pre toga poslao tekst u kojem se osvrnuo na prvu fazu takmičenja na Eurobasketu. Ne propustite!

Hodam ulicom i sumanuto ponavljam.... frlanje, slobodno frlanje, topka, topkaaa.... ne mogu da se suzdržim. Sticajem okolnosti pratio sam dosta utakmica ovog EP na makedonskoj TV Sitel i potpuno se zarazio, ne samo ja.

Zamislite 30-ak formiranih muškaraca (fleksibilan pojam) koji u kafani nakon gledanja utakmice inficirani virusom frlanja to inkorporiraju u svakodnevni govor ("Nemoj da mi se frlaš sa kafom!") Slobodno frlanje je kao sto mozete da pretpostavite slobodno bacanje, a topka je lopta.

Dva termina koja mozete da koristite i u komunikaciji sa djevojkama ("Jesi za neko frlanje?", " Jesu te topke po dimenzijama FIBA-e?". Iskreno, za sada mi je šut kao kod Mirze Teletovića 0/9 uz odgovore u rasponu od "Beži bre budalo!" do "Fuj, seljačino".)

Na sve ovo TV Sitel nudi i reklamu za mobilnu telefoniju sa pornografskom aluzijom na crvenkapicu ("Volko, Volko a zašto imaš tolikite prstite?"... pravi odgovor je samo jedan ali na žalost ne smijem da ga napišem).
Hvala ti TV Sitel.

Dok se pakujem i psihički pripremam na put za litvanske Čeljigoviće evo i blagog osvrta na prvu fazu Eurobasketa.


Osnovna Škola Bo Mekejleb

"Zdravo, zovem se Vojdan Stojanovski i idem u IV2 razred škole Narodni heroj Bo Mekejleb u Tetovu".
Kolika je uopšte kvota da će Mekejleb dobiti ulicu ili školu u Makedoniji? 1,02? 1,05? Šta je sa posebnim ajvarom ili nekim rodom paprika? ("Crvena lesterovka ljuta") Dobri Bo je tako uneredio sve protivnike u grupi Balkan da mi se u nekim trenucima priviđao Allen Iverson na terenu.

Svojevremeno su mladi hrvatski košarkaši pričali o prvim susretima treće vrste sa Iversonom, gdje je trener Srećko Medvedec tražio da mu se odmaknu tri metra i zatvore reket. Rezultat? Iverson je opet uredno prolazio na polaganje. Slična je priča i sa Lesterom. Nema tog igrača u Evropi koji može da ga isprati lateralno. Jedan dribling...BUM i Mekejleb je na obruču. Zaboravite zonu, odmicanje, kombinovanu odbranu.

U Partizanu će vam i danas reći da Bo ne može da organizuje ni odlazak do samoposluge, a kamoli igru, ali njegova sposobnost da prvim korakom izbuši odbranu je bez premca. Što je najbolje Mekejleb ne igra za svoju statistiku, nego pokreće i ostatak ekipe. Pero Antić skače kao Moses Malone, Čekovski pogađa trojke čak i Todor Gečevski ne pokazuje znakove da je rođen 1957. Makedonija je u transu, vrlo lako mogu do četvrtfinala. Uostalom, Grke je tako demolirao da su zatvorili granicu. Nije loše za momka koji je na koledžu sa 180cm igrao...krilo.


Zagrli me ti i oprosti mi, stegni srce, nemoj plakati, jer jedno drugom smo bili sve.....

U kafani punoj dima odjeven u sako ukraden iz ormara Minje Subote ili Svetislava Pešića(svejedno je), naručujem ovu pjesmu za Josipa Vrankovića i Danka Radića. Kakav raspad sistema! Čak i po standardima hrvatske košarkaške reprezentacije ovo je bilo barem 9 Cvitkovića(Novoustanovljena jedinica za raspad.)

Od 5 do 8 Cvitkovića su raspadi proistekli iz sudijskog "vjetra u leđa" protivniku, FIBA kuhinje, namještaljki, sretnih trojki, etničkog porijekla protivnika, samozatajnosti Popovića.....9 i 10 Cvitkovića je stanje potpunog rasula kada dominira tiha konsternacijavašeg reportera uz gotovo nerazumljivo mrmljanje, čupanje zuba na živo, straha za budućnost, prizivanja legendi iz prošlosti (Dražen, Toni, Krešo Ćosić), te pozivanja na potpunu čistku. Džozef Pep Vranković je još jednom odnio pobjedu u kategoriji "Selektor koji je najbolje gledao utakmice svoje reprezentacije".

Čak je u finalnom duelu za interkontinentalnog kamenog spavača na klupi i Sabit Hadžić obrisao pod sa Vrankovićem(Da ne pričamo o montipajtonovskom nivou humora tokom Sabetovih time-outa..."Izgubićemo, izgubićemo j..... Tito! odosmo u k....! hajmo igrat' u p.... m.......!!".) Sabe barem sebe ne shvata preozbiljno, dok siromah Joke i dalje misli da on to možei da je autoritet. Tako je tokom ovog EP iz neobjašnjivih razloga Žorić igrao umjesto Tomića(jer navodno bolje brani preuzimanje na picku), pa je Žorić rješavao tekmu protiv Finske igrom leđima na 10 metara od koša.

Markota sa rasponom ruku aligatora je pokušavao da izblokira šuteve Teletovića, odbrana se igrala metodom slučajnog uzorka, Barać je misteriozno nestajao sa lica zemlje pa se naprasno pojavljivao, u paru su igrali Popović i Stipčević, a lopte odluke su letile iz ruke u ruku kao đule sa dogorenim fitiljem. Što bi rekao Dino Merlin "Paša moj solidni, nije ona za tebe...", reprezentacija, naravno....

Testikularni Teo i Nowitzki iz Železnika

Iako iz nekog razloga i dalje ne može da pogodi štalska vrata, privilegija je gledati njegove asistencije, maštu u igri i gotovo luđački nedostatak straha od greške(Svojevremeno je u juniorima FMP-a tri puta pokušao razbiti presing protivnika lob pasovima preko čitavog terena i sva tri je bacio u bunar. Trener je čupao kosu. U finišu utakmice opet presing pri neizvjesnom rezultatu. Opet lob pas ovaj put kao suza u ruke saigrača za polaganje. Okret prema treneru:" Jesam ti rekao da može proći..."). Nadimak testikularni je dobio od Amerikanca Stevea prošle godine u Istanbulu. Nakon onih par čudesnih asistencija u finišu tekme protiv Njemačke nadimak stoji kao spomenik.

Duško Savanović također ne pripada robotsko-piljarskoj šatro kontrolisanoj košarci kakva se na žalost danas forsira("ko ne spusti na drvenjaka pod košem neka umre u mukama"). Trica u petoj sekundi napada, blesavi roling, izvlačenje stolice u odbrani. Nešto čega je u ex-yu bilo na bacanje danas je raritet i dobija se uglavnom na kapaljku, to nešto se zove kreativnost.

(Još pamtim Duletov tugaljivi izraz lica dok nam je nakon pobjede FMP-a u finalu Goodyear lige protiv Partizana u Sarajevu pričao o svojoj tadašnjoj plati. Mi smo hvalili njegove igračke kvalitete, a on je kratko procijedio: "Burazeru, igram za j..... ... eura!". Valjda je sada zaradio dovoljno. )

Luigi Lamonica

Ne volim ga, najblaže rečeno, doživljavam ga kao jednog od najlošijih sudija ikada ali da zna nasmijati do suza - zna. Uvijek vodi neke privatne procese na utakmicama. Potpuno se uživio u ulogu košarkaškog Coline barem po teatralnosti i skretanju pažnje na sebe odlukama koje niko normalan ne bi donio. Posebno ga uzbuđuju nošene lopte, kao da doživi erekciju svaki put kada vidi barem i pokušaj nošenja lopte prilikom dribilinga i to svira kao simfonija.

Svojevremeno je u Pioniru sudijskom čedu Navarru odsvirao dvije nošene zaredom nakon čega ječeznutljivi pogled dobio nervni napad. Luigi je krenuo za njim uz riječi: "Aj hrd ju. Van mor vrd end aj vil giv ju teknikal. Ajm vejting....sej samting!". Navarro je samo produžio bez riječi.

Gotovo identičnu stvar je odsvirao Bojanu Bogdanoviću prije par dana, Bojan ga je pogledao, pokušao da se požali, a sa usana Talijana se moglo pročitati "Teknikal"...Da li je bila nošena? Naravno nije, ali ebiga...to je Luigi.

Ex Longoria Show

Navijači Spursa u šali kažu da je u krevet odveo oko 10% ženske populacije Texasa, a zatim je prešao na djevojke i supruge saigrača(Brent Barry ga voli najviše na svijetu). Francuzi su pametniji pa su poženili dežmekastije primjerke ljepšeg pola, a ove atraktivnije su ostale kući( Osim Borisa Diawa, autora izjave: "Ja ne izlazim sa američkim ženama. Ja ih posjedujem".

On se navodno takmiči sa Tonyjem.) San Antonio je rano ispao iz play offa što je Parkeru ostavilo mogućnost da se odmori i spremi. Rezultat toga je realna mogućnost da Francuska osvoji medalju, a Parker predvodi Eurobasket po poenima iz reketa. Na putu do medalje stoji i uvijek neugodni selektor Vensan Kole sa svojim izmjenama.

Ako ih Kole ne saplete.....sve je moguće.

Grupa "Koga boli briga"

Gledao sam finale play offa u Libanu, finale kupa Filipina, Sirijsku ligu zbog Johna Thomasa, gledao sam KK Džeda iz Saudijske Arabije jer je tada za njih igrao JR Henderson, derbi prvog razreda srednjih škola zbog novog košarkaškog čuda, Kanađanina Andrew Wigginsa (sina legendarnog Mitcha Wigginsa, ex-rockets, poznatog i po izjavi:" I Hakeem se drogirao kao i ja, ali njega nisu izbacili iz lige zato što je Hakeem, mene jesu...") ali grupu sa Rusijom, Slovenijom, Gruzijom i Ukrajinom nisam imao snage da gledam, čak ni zbog Mikea Fratella. Pokušao sam, dva puta, ali nije išlo...oprostite mi...

P.S. Kladionica za sada solidno gura, samo dvadesetak pominjanja moje majke i mene u negativnom kontekstu.

A sada treba automobilom dobaciti do Litvanije uz predah u vrhunskom hotelu Leš u Varšavi. Sve za košarku....

Komentari 45

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

YU kosarka

E svaka ti cast, nasmijao si me do suza... A i komentari su bas po mom ukusu !!!

Gjorgji

a dobar si covece, nasmejao si me do suza hvala

Bobi

Гечевски не е роден 1957, туку 1977.

Najnovije

Kolumnisti