• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na listi TOP 500 i "Telekom Srbija"

Na top listi 500 najuspešnijih kompanija u Centralnoj Evropi, našlo se 11 srpskih kompanija, među kojima i "Telekom Srbija"

Najbolje plasirana među srpskim kompanijama na listi, a na osnovu ostvarenih prihoda od prodaje u 2010. godini je "Delta grupa" koja se nalazi na 86. mestu.

Na rang listi koju svake godine radi revizorsko-konsultantska kuća "Dilojit", srpska "Delta grupa" zauzela je prvu poziciju sa ostavrenim prihodom od 1,67 milijardi evra, izjavio je danas na konferenciji za novinare finansijski stručnjak "Dilojita" Žarko Mijović.

Druga kompanija je Naftna industrija Srbije (na 99. mestu), a treći EPS na 101. mestu.

Slede zatim, energetska kompanija EFT holding koja se našla na 118. mestu, dok je "Telekom Srbija" zauzeo 153 .mesto.

Smederevski "Ju es stil Srbija" se pozicionirao na 250. mestu, sledi ga "Srbijagas" na 271, dok je "Jugorosgas" na 408, ispred kompanije "Merkator S" koja je zauzela 452. mesto.

Po prvi put na listi su i "Viktorija grupa", na 461. i kompanija "Tarket" koja je na 498. mestu.

U prethodnoj godini Srbija je na listi imala 12 kompanija, a razlika je i u tome što je sa liste ispao PTT, a nema ni "Delta Maksija" kao posebne kompanije u okviru "Delta holdinga", izjavio je Mijović.

Kod četiri kompanije uočen je i pad neto profita, a reč je o EFT-u, "Delti", "Srbijagasu" i "Merkatoru S".

Inače, u top 500 najuspešnijih kompanija, najviše je kompanija iz Poljske, a primat imaju kompanije koje dolaze iz energetskog sektora i resursa, a kada je reč o proizvodnom sektoru - kompanije iz automobilske industrije.

Povodom izveštaja revizorsko-konsultantske kuće Dilojt (Deloitte) "500 najvećih kompanija iz centralne Evrope", Telekom je izdao sledeće saopštenje.

"Radi istinitog informisanja javnosti obaveštavamo Vas da je Telekom Srbija a.d. u 2010. godini ostvario neto dobit od 17 milijardi dinara, što predstavlja rast od 27,6 odsto u odnosu na 2009. godinu i novi rekord u poslovanju Telekoma Srbija. Istovremeno, ostvaren je rast ukupnih prihoda za u odnosu na 2009. godinu u iznosu 3,9 odsto od 117,4 milijardi dinara.

Zbog toga nije tačna informacija objavljena na konferenciji za štampu revizorsko-konsultantske kuće Dilojt da je Telekom Srbija a.d. ostvario pad prihoda.

Napominjemo da su u metodologiji korišćenoj za potrebe istraživanja Dilojta, finansijski pokazatelji u dinarima preračunati u evre, što je zbog slabljenja nacionlane valute, rezultiralo saopštavanjem netačne informacije o padu prihoda.

U nacionalnoj valuti, Telekom Srbija a.d. je zabeležio rast prihoda od prodaje, kao i ukupnih poslovnih prihoda.

Molimo Vas da se u gore navedeno uverite uvidom u Finansijske izveštaje Telekoma Srbija a.d. i konsolidovane finanansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image