• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Pare od obveznica nisu "za izbore"

Premijer Srbije da će milijarda dolara od prodatih obveznica leći do srede, i da taj novac neće biti korišćen za predizbornu potrošnju.

"Pare od izdavanja obveznica neće ići odmah u potrošnju, koristiće se za refinansiranje kratkoročnih kredita, a onda regularne aktivnosti kao što smo i do sada finansirali", rekao je premijer televiziji B92 upitan o tome kako će se novac trošiti.

On je istakao da Srbija neće doživeti "grčki scenario", odnosno da neće doći u situaciji da ne može da vrati svoje dugove.

"Postavili smo okvire, čvrsto se držimo tih okvira i sigurno je nećemo napraviti bilo kakav grčki scenario", rekao je Cvetković.

Premijer je rekao da je zaduženje posledica deficita u državnom budžetu koji ne može da se pokrije iz drugih sredstava, jer je, kako je naveo, privatizacija završena.

"Nije tačno da će biti prevelika potrošnja u predizbornom periodu. Nivo potrošnje je odredila Skupština glasajući za budžet", rekao je Cvetković i podsetio da je deficit u državnom budžetu usaglašen i s Međunarodnim monetarnim fondom.

Upitan o nezaposlenosti koja je oko 20 odsto, on je rekao da je to jedan od razloga što Srbija ima deficit u budžetu, jer pokušava da što više novca "upumpa" u privredu i stvori nova radna mesta.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da i sindikati i poslodavci kritikuju vladu, Cvetković je rekao da je to znak da vlada ne zauzima ničiju stranu već da radi svoj posao.

Premijer je izrazio uverenje i da će vladajuća koalicija na čijem je čelu pobediti na sledećim izborima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image