• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Padam na pamet od 2. do 4. decembra

Peti festival nauke, pod sloganom "Padam na pamet", biće održan od 2. do 4. decembra na četiri lokacije - u bivšoj Robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, Galeriji Narodne banke Srbije i na sceni Teatra "Bojan Stupica".

U okviru programskih celina - "Nauka bez prestanka", "Fantastično-naučna bina", "Daje se na znanje", "EksperTinejdžeri", "Sutra" i "Naučne igraonice" predstaviće se 300 mladih naučnika iz 32 naučne institucije iz Srbije i inostranstva.

Posebna pažnja na ovogodišnjem festivalu biće posvećena naučnim šou-programima - kratkim, zabavnim i edukativnim predstavama koje će se odvijati na scenama u SKC-u i Teatru "Bojan Stupica".

Centralni deo manifestacije biće u prostoru "Kluza" sa oko 25 interaktivnih postavki iz raznih naučnih oblasti.

Predviđena su i predavanja, eksperimenti, debate, izložbe, dečije radionice, zona za telente, a poseban deo festivala biće posvećen spajanju nauke, tehnologije i umetnosti.

Najavljen je bogat internacionalni program u saradnji sa Francuskim instututom u Beogradu, kao i gosti iz Švajcarske, Švedske, Austrije, Estonije i Hrvatske.

Beogradskoj publici će se ponovo predstaviti grupa sa Univerziteta u Luganu postavkom "Fascinantni mozak", na kojoj će posetioci moći da "dobacuju lopticu mislima".

Umetnik iz Švajcarske, Zimon, koji se bavi dizajnom zvuka, u Galeriji Narodne banke Srbije izložiće zvučnu postavku dugu šest metara, dok iz Francuske dolaze predstavnici agencije "Karike koje nedostaju" sa tri zanimljive predstave.

Predstavnici beogradskog Festivala nauke pohvalili su se da su u oktobru treći put gostovali na najvećem evropskom festivalu nauke u Đenovi, a samo prvog dana postavku "Matematičko kupatilo" videlo je više od 300 posetilaca.

Festival nauke pokrenut je 2007. godine i tada je za dva dana u zgradi Geozavoda imao čak 8.000 posetilaca.

(MONDO/agencije)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Joca

Divno. Ali. Neće se mladi koji biraju zanimanje tek tako pelcovati baš naukom. Ne trebaju nama naučnici - glavobolja je s njima. Traže posao, postavljaju pitanja, nude nezgodne odgovore... Mnogo je profitabilnije biti političar - nebitno kog obrazovanja, prakse, znanja. U tom zecu čuči grm i stoji drm. Hajde onda festival politike.

SERIJE