• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste obilaznica oko Beograda (VIDEO)

Predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišli radove na delu obilaznice oko Beograda, koja će značajno rasteretiti saobraćaj. Borba za investicije važnija od svega, kaže Tadić.

Tadić i Đilas obišli su radove na petlji Batajnica i deonici obilaznice oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca, mostove na trasi obilaznice od Orlovače do Straževice i tunel Straževica.

Tadić je prilikom obilaska radova na beogradskoj obilaznici kod tunela Straževica kazao da će u relativno kratkom periodu biti završen poluprofil autoputa na čitavoj deonici te saobraćajnice, ali nije želeo da "licitira sa rokovima".

"Moramo da se borimo za investicije svaki dan. Danas je ta borba važnija od svega", rekao je Tadić.

On je kazao da bez realnih prihoda Srbija ne može da investira u infrastrukturu jer se ne sme ulaziti u opasna zaduženja koja mogu da polome i finasijski sistem mnogo bogatije države.

"Srbija bez tri do četiri milijarde evra investicija godišnje ne može da obezbedi razvoj zemlje ni povećani bruto domaći proizvod što jedino obezbeđuje nova radna mesta", kazao je on.

Ističući da je dovođenje investitora otežano bez saradnje sa EU, Tadić je naglasio da svi koji kažu da Srbija zbog Kosova treba da odustane od EU zapravo govore o manjim šansama za investicije i za nova radna mesta.



"EU je i danas bez obzira na finansijsku krizu politička činjenica za svaku zemlju. I kada neki investitor razmatra gde će da plasira svoj kapital, on želi da to bude u zemlji koja predstavlja zonu sigurnosti. Put ka EU je garancija da će se stići do te zone sigurnosti. Put ka EU je poretpostavka za dovođenje investitora."

On je naglasio da su se u svetu zbog ekonomske krize dramatično smanjile investicije.

Govoreći o obilaznici koju je danas posetio, Tadić je rekao da je reč o velikom poslu i velikoj koristi za građane Srbije. "Naš cilj je da to bude autoput punog profila. Do sada smo ostvarili 'polu profil', a od 2013. godine radiće se i na drugoj traci".

Prema njegovim rečima, ova obilaznica će omogućiti značano rasterećenje saobraćaja, kako u Beogradu tako i u Srbiji, a time će biti obezbeđeni i bolji uslovi za nove investiotore.

"Mi imamo jasnu zamisao o tome kako bi Srbija trebala da izgleda u narednih deset godina kada je reč infrastrukturi i reindustrijalizaciji. Imamo jasnu zamisao i kada je reč o političkom procesu koji bi to trebalo da obezbedi. Ono što, međutim, ne mozemo da predvidimo, kako će svet da izađe na kraj sa ekonomskom krizom", rekao je Tadić.

Prema informacijama Puteva Srbije, gradnja obilaznice oko Beograda duge 47,4 kilometra počela je pre 21 godine.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image