• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka jača konkurentnost Srbije

Bord izvršnih direktora Svetske banke razmatrao je danas novu strategiju partnerstva za Srbiju u narednih četiri godine.

Svetska banka podržaće Srbiju u naredne četiri godine i reforme u dve oblasti - jačanje konkurentnosti ekonomije Srbije i poboljšanje efikasnosti i rezultata socijalne potrošnje, saopšteno je iz ove banke.

"U naredne dve godine Srbija će imati pristup 340 miliona dolara sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD)", rečeno je na sastanku borda izvršnih direktora Svetske banke, koji je razmatrao novu strategiju partnerstva za Srbiju za period od 2012. do 2015. godine.

U isto vreme, očekuje se da će Međunarodna finansijska korporacija (IFC) obezbediti između 600 i 800 miliona dolara privatnom sektoru u naredne četiri godine.

Pažnja programa IBRD-a biće usmerena na manji broj većih investicionih operacija, a podrška budžetu kroz razvojnu politiku, navodi se u saopštenju.

"Nova strategija partnerstva za Srbiju odražava prioritet svih nivoa vlasti u zemlji i mi u Svetskoj banci radujemo se nastavku uspešnog partnerstva sa vlastima i drugim razvojnim partnerima u unapređivanju života ljudi u Srbiji", rekao je šef Svetske banke za Srbiju Lup Brefor.

On je dodao da će sva pomoć biti osmišljena da podrži napore Srbije da uđe u EU i da će Banka nastaviti da proširuje inovativna partnerstva sa Evropskom komisijom, evropskim finansijskim institucijama i biletarlnim donatorima kako bi izbalansirala spoljno finansiranje.

"Svetska banka je opredeljena da pomogne Srbiji u rešavanju razvojnih izazova", rekao je on.

Svetska banka trenutno ima 14 aktivnih projekata u Srbiji vrednih oko 1,2 milijarde dolara.

Osim toga, Svetska banka upravlja sa devet grantova u iznosu od 20 miliona dolara.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image