• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija vlasnik 20 odsto akcija OTE-a

Telekom Srbija i grčka kompanija OTE danas su u Atini potpisale ugovor o kupovini akcija grčkog suvlasnika srpske telekomunikacione kompanije.

Na osnovu tog ugovora, koji su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko i Majkl Tsamaz, predsednik i izvršni direktor OTE-a, Telekom Srbija postaje vlasnik 20 odsto akcija kompanije, što je bio i ukupan udeo OTE-a u Telekomu Srbija.

Vrednost ugovora je 380 miliona evra.

"Ovo je važan dan za obe kompanije. Zahvaljujem se gospodinu Tsamazu i njegovom timu na investiciji OTE-a u Telekom Srbija, na 15-ogodišnjem partnerstvu i doprinosu razvoju i rastu naše kompanije. Želim im sve najbolje u budućem poslovanju. Što se Telekoma Srbija tiče, pred nama je proces transformacije u otvoreno akcionarsko društvo, podela besplatnih akcija, dalja profesionalizacija upravljanja i efikasno sprovođenje naše poslovne strategije fokusirane na korisnike naših usluga i tržišnu utakmicu. Siguran sam da će Telekom Srbija kao moderna i otvorena kompanija zadržati lidersku poziciju na tržištima na kojima posluje i da ce uspešno odgovoriti na sve izazove i promene u industriji telekomunikacija, kao i izazovima globalne ekonomske i finansijske krize”, istakao je prilikom potpisivanja ugovora Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija.

Završetkom posla zadovljan je i Majkl Tsamaz.

"Danas smo potpisali sporazum obostrano koristan. Želeo bih da se zahvalim menadžmentu i zaposlenima u Telekomu Srbija na uspešnoj saradnji i odličnim rezultatima koje je kompanija do danas ostvarila. Prodaja akcija Telekomu Srbija će imati pozitivan uticaj na naš tok gotovine (cash flow) i deo je naše strategije da se smanji neto dug OTE-a", rekao je predsednik i izvršni direktor OTE-a.

Prema ugovoru, transakcija će biti završena do kraja prvog kvartala 2012. godine.

Na osnovu odluke UO Telekoma Srbija o raspodeli dobiti za 2011.godinu kojom će se akcionarima podeliti 50 odsto ostvarene dobiti, a na osnovu projekcije rezultata na kraju godine, OTE-u će biti isplaćeno 17 miliona evra, a Vladi Republike Srbije 68 miliona evra privremene dividende za fiskalnu 2011. godinu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image