• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS: Niže novembarske kamate na keš kredite

Prosečna kamatna stopa na gotovinske kredite u dinarima kod banaka u Srbiji na kraju novembra 2011. bila je 21,07 odsto, što je smanjenje od 0,40 procentnih poena tokom tog meseca, pokazala je anketa Narodne banke Srbije.

Kamatne stope su se kretale u rasponu od 14,37 odsto u "Unikredit banci" do 27,25 odsto u "Poštanskoj štedionici", pri čemu je najveći broj banaka - njih 19, u ponudi imalo kredite s kamatnom stopom između 20 i 25 odsto.

Kamatne stope su tokom novembra smanjene kod tri banke - AIK banke, "NLB banke" i "Rajfajzen banke".

Kredite s fiksnim kamatnim stopama imaju u ponudi AIK banka, "Hipo Alpe Adrija banka", JUBMES banka, "Marfin banka", "Moskovska banka", "Srpska banka", "Univerzal banka" i "Folksbanka". Kod "NLB banke" fiksni dodatak na referentnu osnovu se ne menja u toku otplate kredita.

Prosečna kamatna stopa za potrošačke kredite u dinarima na kraju novembra iznosila je 22,08 odsto, što je za 0,03 procentna poena niže u odnosu na prethodni mesec.

Kamatne stope su se kretale u rasponu od 15,37 odsto u "Unikredit banci" do 33,60 odsto u "Findomestik banci", s tim što su kod najvećeg broja banaka, njih 18, imale raspon od 19 do 26 odsto.

Kamatne stope su tokom novembra smanjene kod "NLB banke".

Kredite s fiksnim kamatnim stopama imaju u svojoj ponudi AIK banka, "Kredi agrikol", "Findomestik banka", "Hipo Alpe Adrija banka", JUBMES banka, "Marfin banka", "Moskovska banka", "Rajfajzen", "Srpska banka", "Univerzal" i "Folksbanka".

Kod "NLB banke" fiksni dodatak na referentnu osnovu se ne menja u toku otplate kredita.

Prosečna kamatna stopa za stambene kredite u dinarima na kraju novembra iznosila je 17,04 odsto.

Kamatne stope su se u posmatranom periodu kretale u rasponu od 14,45 do 18,33 odsto. Kredite s fiksnim kamatnim stopama ima u svojoj ponudi "Folksbanka".

Prosečna redovna kamatna stopa na kreditne kartice na dug u dinarima na kraju novembra iznosila je 24,94 odsto i tokom tog meseca povećana je za 0,02 procentna poena.

Kamatne stope su se kretale u rasponu od 19 odsto u "Unikredit banci" do 32,20 odsto u "Banci Inteza", s tim što je najveći broj banaka, njih 21, primenjivao kamatne stope između 20 i 26 odsto.

Kreditne kartice s fiksnim kamatnim stopama imaju u svojoj ponudi "Banka Inteza", "Kredi agrikol", "Hipo Alpe Adrija banka", "Komercijalna banka" i "Rajfajzen banka", dok "Univerzal banka" referentnu osnovu uvećava za fiksnu kamatnu maržu.

Prosečna zatezna kamatna stopa na dug u dinarima je na kraju novembra iznosila 42,67 odsto i nepromenjena je u odnosu na kraj oktobra.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image