• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas se zahvalio DRI na primedbama, ali...

Beograd neće smanjivati plate vaspitačicama, davanja školama i najsiromašnijim penzionerima.., rekao je gradonačelnik povodom izveštaja kancelarije državnog revizora.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da je Beograd zahvalan na preporukama i sugestijama iz izveštaja Državne revizorske institucije o završnom računu gradskog budžeta, ali da od nekih izdvajanja ne može i neće odustati.

Đilas je na konferenciji za novinare povodom tog izveštaja rekao da grad neće smanjivati plate vaspitačicama, da neće davati novac pojedinačno školama za nabavku ogreva, da neće ukinuti pomoć na svaka tri meseca penzionerima sa najmanjim primanjima, što su bile neke od primedbi u izveštaju DRI.

"Zadovoljni smo što je revizor od svih gradova izabrao Beograd za kontrolu i zahvalni smo na preporukama i sugestijama koje će pomoći da grad radi još bolje i efikasnije i u korist građana", rekao je Đilas, dodajući grad od nekih stvari neće odustati.



On je, povodom primedbe DRI da je iz budžeta za 2010. godinu isplaćeno 2,9 miliona više za plate vaspitačica, istakao da grad ne može osobama koje čuvaju decu davati plate od 20.000 dinara, te da plate vaspitačicama neće biti smanjivane.

Đilas je kazao da je grad od Ministarstva prosvete dobio tumačenje prema kome ima pravo na isplatu takvih plata ukoliko ima sredstva za njih.

Povodom primedbi da grad treba pojedinačno školama da daje za nabavku mazuta i lož ulja, Đilas je kazao da je dosadašnji metod u kojem grad nabavlja za sve škole energente za grejanje jeftiniji i ispravniji.

Primedba DRI da u budžetu nisu predviđena sredstva za pomoć zemljotresom pogođenom Japanu prema Đilasu ne stoji, budući da grad nikako nije mogao da predvidi zemljotres.

Takođe, Đilas je odbacio i primedbu koja se odnosi na to što grad nije dao donaciju "Železnicama Srbije" za "BG voz", navodeći da je stav grada bio da sam finansira taj projekat, zahvaljujući kome 25.000 ljudi dnevno koristi taj vid prevoza.

Grad, prema rečima Đilasa, neće odustati ni od isplate pomoći u iznosu od 4.000 dinara svaka tri meseca penzionerima sa najmanjim primanjima, kao ni to da obustavi dotacije koncertima dece invalida ili štampanje biografija, kao što je ona glumca Slobodana Bate Živojinovića.

Gradonačelnik je odbacio i primedbe DRI o restriktivnim postupcima u javnim nabavkama, što je, kada je u pitanju asfaltiranje ulica u glavnom gradu, dovelo do smanjenja cene asfaltiranja, a samim tim i do uštede od 40 miliona evra.

On je dodao i da će grad uvek birati državne firme gde god je moguće, navodeći primer narodnih kuhinja, gde je raspodelu obroka preuzela Vojska Srbije, čime će grad ove godine uštedeti i do milion dinara.

Gradonačelnik Beograda je napomenuo da svako dobronameran mora da prizna efikasnost gradske vlasti i da je puno toga urađeno, a da je tom prilikom ostvareno i dosta ušteda.

Đilas je kazao da će svi oni koji su se ogrešili o zakon biti smenjeni, a da će grad protiv njih podnositi i krivične prijave, dok će stati iza svih onih koji rade po propisima.

Upitan za cenu izgradnje Mosta na Adi, Đilas je kazao da svako ko hoće to da zna može da pročita u dokumentima Skupštine grada Beograda.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image