• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azerbejdžan povoljno kreditira Koridor 11

Ministri ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i Azerbejdžana Nebojša Ćirić i Šahin Mustafajev potpisali Sporazum o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlada dveju zemalja, koji će omogućiti kreditiranje Koridora 11 pod povoljnim uslovima.

"Vrlo je važno što smo ovim sporazumom formalno otvorili mogućnost kreditiranja Koridora 11 na deonici Ljig - Preljine pod izuzetno povoljnim uslovima'', izjavio je Ćirić i dodao da naši ekspertski timovi o tome već pregovaraju sa predstavnicima Azerbejdžana.

Ukoliko sve bude prema planu, početak radova se očekuje krajem prvog kvartala ove godine, najavio je Ćirić, po završetku dvodnevne posete Azerbejdžanu i ukazao na visok nivo političkih, ekonomskih i prijateljskih odnosa dve zemlje čiji se rezultati tek očekuju u budućnosti.

Sporazum između vlada Srbije i Azerbejdžana će podstaći razvoj i realizaciju projekata u oblasti kapitalnih infrastrukturnih i energetskih projekata, saobraćaja, projekata u poljoprivredi, prehrambrenoj, hemijskoj i farmaceutskoj industriji i informacionim tehnologijama, navedeno je u saopštenju.



Njime je obuhvaćena i tehnička pomoć eksperata specijalizovanih za obuku osoblja kao i nabavka ili kupovina mašina, opreme i materijala prilikom realizovanja projekata.

U prvih jedanaest meseci 2011. godine izvoz iz Srbije u Azerbejdžan je iznosio 3,08 miliona dolara i zabeležio je pad od 39,7 odsto u odnosu na isti period 2010. godine.

Uvoz iz Azerbejdžana u tom periodu bio je 114.000 dolara i bio je manji za 78,03 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najznačajniji izvoznici iz Srbije u Azerbejdžan su Hemofarm Vršac, Evrotehna Kraljevo, koncern Farmakom Šabac, Buck Beograd, Farmanova Obrenovac, Galenika Beograd i Tarket Bačka Palanka, a uvoznici su Naftna industrija Srbije, Koncern Farmakom, Sanel.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image