• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS nam za restrikcije daje 10 dana "fore"

Elektroprivreda Srbije može da izdrži bez restrikcija struje još sedam do 10 dana, ako se nastavi ovako visoka potrošnja električne enrgije, kažu iz EPS.

EPS nema više nikakvih mogućnosti da poveća proizvodnju struje, a više nema ni tehničkih mogućnosti za povećanje uvoza struje, koji je dostigao maksimum, izjavio je večeras generalni direktor EPS-a Dragomir Marković u emisiji RTS-a "Oko ekonomije".

On je zbog toga još jednom apelovao na potrošače da smanje potrošnju struje, jer je to u ovom trenutku imperativ za održanje stabilnosti elektroenergeskog sistema Srbije.

Smanjenje potrošnje struje za samo sedam odsto očuvalo bi stabilnost elektroenergetskog sistema, a to bi bilo moguće ako svako ugasi po jednu sijalicu, jednu ringlu ili jedan „štap“ u kvarcnim grejalicama, rekao je Marković.

Ističući da se čini sve da se izbegnu restrikcije, on je rekao da radnici EPS-a rade u izuzetno teškim uslovima, na kopovima gde je temperatura i do minus 17 stepeni Celzijusa.

Sada više ne zavisi od EPS-da li će biti restrikcija ili ne, već od spoljnih temperatura, na koje niko ne može da utiče, i od potrošnje struje na šta možemo da utičemo, ako smanjimo i budemo racionalno trošili električnu energiju, naglasio je Marković.

Na smanjenje potrođšnje apelovao je danas i predsednik Srbije Boris Tadić.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image