• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinaru ni intervencija ne pomaže - evro 110,4

Ni intervencija NBS od 80 miliona evra prodatih bankama nije pomogla da dinar ponovo ne obori crni rekord pa će sutra srednji kurs biti 110,36 dinara za jedan evro.

Ponovo je postavljena nova istorijski najniža vrednost dinara, dok je njegova najviša vrednost ove godine zabeležena 11. januara i iznosila je 103,6922 dinara za evro.

NBS je ove godine radi stabilnosti kursa, ali zvanično ne i njegove odbrane na nekom utvrđenom (tajnom) nivou, prodala 189 miliona evra.

Narodna banka Srbije je na međubankarskom deviznom tržištu 24. februara prodala 30 miliona evra da bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa. U ovoj godini NBS je još dva puta intervenisala da bi sprečila nagli pad domaće valute, 8. i 9. februara, kada je prodala ukupno 78,5 miliona evra, te danas.

Na visinama (nizinama) novog rekorda, dinar će na mesečnom nivou sutra biti slabiji prema evru za 4,2 odsto, a na godišnjem za 6,5 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru u ponedeljak popodne je bio 82,4477 i niži je za 0,6 odsto, od prethodne vrednosti.

U odnosu na pre mesec dana srpska valuta je prema američkoj slabija za 2,1, a u odnosu na pre godinu dana za devet odsto.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image