• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi spisak poreskih dužnika

Poreska uprava Srbije objavila je danas spisak po 500 najvećih poreskih dužnika među preduzećima, preduzetnicima i građanima Srbije, koji ukupno duguju 360 milijardi dinara.

Prema podacima Poreske uprave, na tom spisku dužnika najviše duguju pravna lica, odnosno kompanije i banke - 345,9 milijardi dinara.

Preduzetnici duguju 8,5 milijardi dinara, a građani 4,9 milijardi dinara, naveli su u Poreskoj upravi.

Najveći dužnici na listi preduzeća su banke u stečaju Beobanka (25 milijardi dinara), Investbanka (19 milijardi dinara), Astra banka (17 milijardi dinara) i Beogradska banka (14 milijardi dinara), a sledi Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja u restrukturiranju sa 11 milijardi dinara duga.

Među firmama dužnicima su i Zastava oružje sa 3,5 milijardi dinara duga, Mostogradnja (1,9 milijardi dinara), Verano motors (1,35 milijardi dinara), "Milan Blagojević" namenska industrija (736 miliona dinara), Srbijašume (726 miliona dinara), Monus (509 miliona dinara) i Radio-televizija Srbije (RTS) sa 174 miliona dinara.

Prema podacima sa sajta Poreske, prvi na listi dužnika među preduzetnicima je Miodrag Jerinić, vlasnik Samostalne trgovinske i zanatske radnje Metalijum sa 175,5 miliona dinara duga.

Najveći poreski dužnik među građanima je Mario Vujaklija iz Inđije, koji duguje 235,6 miliona dinara.

Među 500 građana koji najviše duguju za porez su i biznismen Radoslav Rodić sa 65 miliona dinara duga, braća Vojin i Živojin Đorđević, koji duguju 42,7 odnosno 5,4 miliona dinara dinara Poreskoj upravi.

Na listi je i Branka Narančić, supruga kontroverznog biznismena Milana Narančića Limuna povezivanog sa zemunskim klanom, koja za porez duguje 24,8 miliona dinara, advokati Branimir Gugl i Aleksandar Lojpur, kao i Margit Savović.

Za prva tri meseca ove godine Poreska uprava je donela 90.135 opomena za plaćanje poreza i 28.600 rešenja o sprovodejnju naplate za dug od 16,7 milijardi dinara, od čega je naplaćeno 8,7 milijardi dinara.

Početkom januara ove godine Poreska uprava je prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika. Objavljivanje takve liste svaka tri meseca je predviđeno izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje je Skupština Srbije usvojila krajem prošle godine.

U Poreskoj upravi navode da je objavljivanja spiska dužnika doprinelo boljoj naplati poreza, a većina dužnika je ugovorila da u ratama isplati dug.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image