• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojeftinjuje gorivo

Cene goriva na pumpama u Srbiji trebalo bi da budu snižene od 1,5 do tri dinara po litru zbog smanjenja akciza na naftne derivate.

Vlada Srbije snizila je akcize na naftne derivate za 1,5 dinar po litru, rečeno je Tanjugu u Vladi.

Akcize na naftne derivate su snižene zbog rasta proizvođačkih cena goriva i rasta cena nafte na svetskom tržištu, istakli su u Vladi.

Akciza za sve vrste benzina iznosiće 48,10 dinara za litar, a za sve vrste dizela 35,57 dinara za litar, naveli su u Vladi i istakli da je ta odluka doneta 30. aprila i da stupa na snagu dan po objavljivanju u Službenom glasniku.

Domaći naftaši očekuju da će cene goriva biti snižene najmanje za iznos akcize, odnosno za oko 1,5 dinar po litru, a moglo bi doći i do dodatnog pojeftinjenja goriva najviše za tri dinara po litru, zbog pada i stagnacije cena nafte na svetskom tržištu u prethodnom periodu, kao i zbog delovanja konkurencije na srpskom tržištu naftnih derivata.

Naftaši međutim ističu da će različite odluku o iznosu pojeftinjenja, doneti svaka naftna kompanija za sebe, jer se cene goriva slobodno formiraju od prošle godine, od kada je uvedena liberalizacija tržišta naftnih derivata u Srbiji.

Naftna industrija Srbije (NIS) uz smanjenje akciza u maju nastavlja sniženje maloprodajnih cena goriva, kažu u toj kompaniji i navode da su cene goriva na benzinskim stanicama NIS-a najniže na tržištu Srbije.

Od 20. marta maloprodajne cene na benzinskim stanicama NIS-a idu dole i sada je maloprodajna cena derivata evro premium BMB-95 kod NIS-a niža u odnosu na cene konkurenata od 4,7 do devet dinara po litru, BMB-95 od 3,5 do 5,7 dinara po litru, dizel goriva D-2 niža je od 5,3 - 5,5 dinara po litru, a evro dizela od 3,4 do 7,5 dinara po litru, navode u NIS-u.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image