• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoškić: Kritikuju me samo neznalice

Povodom kritika na račun svog rada, guverner centralne banke kaže da postoje dve ravni procene rada NBS - politička i stručna, a da ga stručnjaci ne kritikuju.

"Ne mogu da odgovaram na pitanja iz domena politike jer nisam političar a što se stručnog mišljenja tiče ne sećam se, da me je iko od prisutnih na brojnim forumima i okruglim stolovima na kojima sam učestvovao negativno komentarisao ili kritikovao moje stavove", kaže Dejan Šoškić, guverner srpske centralne banke.

Guverner optužbu lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića da je čekao da saopšti da je javni dug prešao 45 odsto BDP i da je kalkulisao da vidi da li će Boris Tadić biti premijer, tumači kao pomalo nesmotrenu izjavu njegovog nekadašnjeg kolege na toj poziciji.

"To je izrečeno u emotivno uzavreloj političkoj atmosferi. Još u septembru 2011, zatim februaru ove godine, javno sam upozorio da je dug premašio zakonsku granicu", kazao je Šoškić za "Blic".

Na pitanje koliko u funkcionisanju NBS smeta to što još nemamo novu vladu, Šoškić je rekao da NBS, "kao nezavisna institucija, mora funkcionisati besprekorno i kada nema vlade".

Guverner Šoškić se zalaže za to da moramo da imamo aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom jer bi on "doveo do rasta poverenja međunarodnih finansijskih institucija i investitora prema Srbiji i smanjilo cenu koju plaćamo za finansiranje našeg javnog duga".

"Aranžman bi garantovao održivost naše fiskalne pozicije i sprovođenje mera neophodnih za uređenje prihoda i rashoda države i popravljanje naše makroekonomske pozicije na srednji rok, a samim tim pospešivanje privrednog rasta i zaposlenosti u zemlji", rekao je Šoškić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image